Η ABB εγκαινιάζει την νέα ψηφιακή υπηρεσία παρακολούθησης ειδικά σχεδιασμένη για την προληπτική συντήρηση ταινιόδρομων στα ορυχεία

Η ABB εγκαινίασε την νέα λύση ABB Ability ™  Condition Monitoring for belts, μια προηγμένη ψηφιακή υπηρεσία που επιτρέπει στο προσωπικό των ορυχείων να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την ταχύτητα, την εσφαλμένη ευθυγράμμιση, τη ζημιά, το πάχος και τη φθορά, την ολίσθηση και τη θερμοκρασία των ταινιόδρομων και επομένως να προβλέπεται πιθανή ανάγκη συντήρησης, να αποφεύγεται η μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας με σκοπό τη βελτίωση της αξιοπιστίας λειτουργίας και της διάρκειας ζωής τους.

Ζημιές σε ταινιόδρομους μπορεί να προκαλέσουν σημαντική απώλεια χρόνου παραγωγής στα ορυχεία και στα εργοστάσια επεξεργασίας με επί τόπου επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται συνήθως για τον προσδιορισμό της κατάστασης των ταινιόδρομων. Η υπηρεσία ABB Ability ™ Condition Monitoring for belts προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της κατάστασης των ταινιόδρομων μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της λειτουργίας τους, στέλνοντας προειδοποιήσεις σε περίπτωση φθοράς. Εστιάζοντας στην πρόβλεψη αντί για την πρόληψη, επιτρέπει στους χειριστές να αποφύγουν δαπανηρές βλάβες λειτουργίας που μπορούν να προκύψουν μεταξύ των επιθεωρήσεων και το προσωπικό μπορεί πλέον να απομακρυνθεί από επικίνδυνες περιοχές.

  • Η ψηφιακή υπηρεσία ABB Ability™ Condition Monitoring για ταινιόδρομους διαθέσιμη από την ΑΒΒ
  • Η υπηρεσία ABB Ability ™ Condition Monitoring for belts παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ενημερωτικούς πίνακες ελέγχου

Η τεχνολογία βασίζεται σε αισθητήρες εγκατεστημένους σε στρατηγικά σημεία και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αντέχουν σε ‘’σκληρές’’ συνθήκες ενώ παρακολουθούν αδιάλειπτα την κατάσταση και λειτουργία των ταινιόδορμων.

Η υπηρεσία ABB Ability ™ Condition Monitoring for belts παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ενημερωτικούς πίνακες ελέγχου. Γραφήματα ανάλυσης σφαλμάτων, συναγερμοί συμβάντων, αρχεία καταγραφής δεδομένων και αναφορές μπορούν να παρακολουθούνται για μεμονωμένους ή πολλαπλούς ταινιόδρομους παρέχοντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης, αποστολής μήνυματος SMS και email.

«Η παρακολούθηση της πραγματικής απόδοσης του ταινιόδρομου σε πραγματικό χρόνο δίνει την δυνατότητα να προβούμε στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες πριν από την διακοπή λειτουργίας του ή την περαιτέρω και πιο δαπανηρή ζημιά», δήλωσε ο Eduardo Botelho, Global Material Handling Service Product Manager της ABB. «Με την συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης του εξοπλισμού, οι χειριστές μπορούν να προγραμματίσουν την απαραίτητη συντήρηση μόνο όταν ορισμένοι δείκτες δίνουν το σήμα ότι ο εξοπλισμός φθίρεται και η πιθανότητα αστοχίας αυξάνεται. Είναι δυνατόν μέσω σύνδεσης διαδικτύου να εντοπίζονται σε συνεχόμενη βάση προβλήματα ευθυγράμμισης ή ταχύτητας , πολύ πριν από την διακοπή λειτουργίας, καθώς και ζητήματα εκκένωσης όπως πτώση υλικού, σπατάλη ενέργειας, υπερβολική φθορά του ταινιόδρομου, ρήξη ή φωτιά. "

Η λύση μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε σύστημα ελέγχου, διαλειτουργικό με υπάρχοντα εργαλεία συντήρησης και υποδομής. Οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης (KPI) μπορούν να προσαρμοστούν, βάσει των αναγκών του πελάτη ή των σημείων που παρουσιάζουν αναγκαιότητα.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

Τομέας Βιομηχανικού Αυτοματισμού: Η ABB είναι πρωτοπόρος στον αυτοματισμό, την ηλεκτροδότηση και την ψηφιοποίηση των βιομηχανιών. Εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων, συμπεριλαμβανομένου του #1 ενιαίου συστήματος επίβλεψης & ελέγχου (DCS), λογισμικού και συντήρησης. Παρέχουμε επίσης εξειδικευμένα προϊόντα που αφορούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία,  στους υπερπληρωτές καθώς και σε εφαρμογές μέτρησης και ανάλυσης αποτελεσμάτων. Η ΑΒΒ κατέχει την #2 θέση παγκοσμίως στην αγορά, βασιζόμενη στη βαθιά της τεχνογνωσία, στην ποικιλομορφία και ομαδικότητα των εργαζομένων της και στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Δεσμευόμαστε να βοηθάμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους, να βελτιώσουν την απόδοση των επενδύσεών τους και να επιτυγχάνουν ασφαλείς, “έξυπνες” και βιώσιμες λειτουργίες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp