Χορηγίες εκπαιδευτικής κοινότητας 2021

Γνωρίστε τους φοιτητικούς οργανισμούς και τις ερευνητικές ομάδες, τις οποίες στηρίζει η ΑΒΒ Ελλάδος το 2021

Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric)

center

Η Aristotle University Racing Team Electric, γνωστή και ως Aristurtle, είναι η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το όραμά τους είναι να συμβάλουν στην έρευνα γύρω από καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν την ηλεκτρική κινητικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υλοποιώντας πρωτοποριακά προϊόντα υψηλού επιπέδου. Βρίσκονται σε καλό δρόμο για να δημιουργήσουν το πρώτο αυτόνομο και χωρίς οδηγό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στην περιοχή των Βαλκανίων και να συμμετάσχουν στους εξής διαγωνισμούς: FS Austria: EV Class / 25-29 Ιουλίου και FS East: EV & DV Class / 7-11 Αυγούστου.

PROM RACING TEAM

center

Η Prom Racing, φοιτητική ομάδα που εκπροσωπεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), συμμετέχει κάθε χρόνο σε κάποιους από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του Formula Student, με το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

DRT (Democritus Racing Team)

center

Η Democritus Racing Team, που ιδρύθηκε το έτος 2015 στην Ξάνθη, αποτελεί την αγωνιστική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αντιπρόσωπο στους φοιτητικούς αγώνες της διεθνούς διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού FSAE (Formula Society of Automotive Engineers) και Formula Student. Φέτος, η ομάδα, όχι μόνο παρευρέθηκε στον διαγωνισμό Formula Student Netherlands 2021, αλλά και κατάφερε να κατακτήσει την 6η γενική θέση (ανάμεσα σε 27 ομάδες), με το μονοθέσιο της, Αργώ.

DART - Democritus Aeronautical Rescue Team

center

Στόχος του DART είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός τετρακόπτερου, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει προσπάθειες βοήθειας σε άτομα που έχουν πληγεί μετά από φυσική καταστροφή. Το drone θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και θα μπορεί να εκτελεί αποστολές με ταχύτητα και ακρίβεια. Οι αποστολές περιέχουν την ταυτοποίηση αντικειμένων στο έδαφος και τη μεταφορά ιατρικών συσκευών σε πληγέντα άτομα. Ο διαγωνισμός UAS Challenge διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE) στη Μεγάλη Βρετανία και αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό στον τομέα της Αεροδιαστημικής. 

TUCer (Technical University of Crete eco racing)

center

Από το 2007 η ομάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζει, κατασκευάζει και αγωνίζεται με πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο υδρογόνο. Φέτος, η ομάδα συμμετείχε στον παγκόσμιο προγραμματιστικό διαγωνισμό Shell Eco-marathon Autonomous Programming Competition 2021 και κατέλαβε την 6η θέση σε σύνολο 32 συμμετεχόντων από εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου.

Poseidon Team

center

Ο Ποσειδώνας είναι μια φοιτητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που σχεδιάζει και κατασκευάζει πρωτότυπα οχήματα. Επί του παρόντος, η ομάδα διαθέτει πρωτότυπο όχημα με μπαταρία, το Orca, που αγωνίζεται στο Shell Eco-marathon Europe και φέτος συμμετείχε, για πρώτη φορά, στον διαγωνισμό Formula Student 2021 στην κατηγορία Concept Class. 

ΣΦΗΜΜΥ

center

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας, το οποίο διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Φέτος, η εταιρεία μας ήταν χορηγός στο ΣΦΗΜΜΥ 12, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23-25 Απριλίου.

EESTEC LC Patras

center

Το EESTech Challenge (EESTEC Technology Challenge) είναι ο διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την EESTEC. Στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για τους Ευρωπαίους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της Ηλεκτρολογίας και της Επιστήμης των Υπολογιστών (EECS) και να αναπτύξουν επαγγελματικά δίκτυα. Φέτος, η ΑΒΒ στήριξε τον τοπικό διαγωνισμό που είχε θέμα την Κυβερνοασφάλεια, και διενεργήθηκε στην Πάτρα τον Απρίλιο 2021.

BEST Thessaloniki (Aristotle University of Thessaloniki)

center

To BEST (Board οf European Students of Technology) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός. Η τοπική οργάνωση BEST Thessaloniki άρχισε να δραστηριοποιείται στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. την άνοιξη του 1999, και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ενεργές τοπικές ομάδες του οργανισμού. Η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε φέτος τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 2021.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp