Η ABB συνεργάζεται με την Samsung Electronics για την προώθηση της ολιστικής τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων

Η ABB συνεργάζεται με την Samsung Electronics για την προώθηση της ολιστικής τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων

  • Η συνεργασία θα φέρει μία καινοτομία στην ολιστική διαχείριση ενέργειας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και των λογαριασμών ενέργειας σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια
  • Η σύμπραξη αυτή υποστηρίζει τη φιλοδοξία της ABB να προσφέρει στους κατοίκους και στους ιδιοκτήτες ακινήτων ανοιχτές, εύκολα προσβάσιμες λύσεις τεχνολογίας
  • Ένα one-stop-shop για προϊόντα και after sales support θα προσφέρει μεγαλύτερη απλότητα σε κατασκευαστικές εταιρείες και κατασκευαστές ακινήτων

Η ABB και η Samsung Electronics ξεκινούν μία παγκόσμια συνεργασία για την από κοινού παροχή προηγμένων τεχνολογιών για εξοικονόμηση και διαχείριση ενέργειας, όπως και παροχή smart σύνδεσης Internet of Things (IoT), τόσο για κατοικίες, όσο και για εμπορικά κτίρια, τα οποία υπολογίζεται ότι παράγουν σχεδόν το 40% των συνολικών εκπομπών1 CO2 παγκοσμίως. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μία πλατφόρμα για τη θεμελίωση μίας μακροχρόνιας σχέσης για καινοτομία σε smart τεχνολογία, control και συσκευές.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στη Samsung και την ABB να επεκτείνουν την πρόσβαση των πελατών τους σε τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού και καλύτερη διαχείριση συσκευών, ενώ θα διευκολύνει και την μετατόπιση του ηλεκτρικού φορτίου. Τα έξυπνα σπίτια χρησιμοποιούν συνδεδεμένες συσκευές και συσκευές ενσωματωμένες μέσω ενός κεντρικού συστήματος για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και ενέργειας. Για παράδειγμα, συνδέοντας την εφαρμογή Samsung SmartThings με τις λύσεις οικιακού αυτοματισμού της ABB οι κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές για να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται όλες τις λευκές συσκευές, καθώς και αισθητήρες αερίου και καπνού, συστήματα ενέργειας, ασφάλειας και άνεσης από μία και μόνο εφαρμογή. Επίσης, η προ-ενεργοποιημένη διαχείριση συσκευών όπως, πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων, για λειτουργία εκτός ωρών αιχμής διασφαλίζει τη βελτιστοποίηση του δικτύου και το χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

Ο Mike Mustapha, πρόεδρος της ABB Smart Buildings, τόνισε: “Οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου οι πελάτες μας θα μπορούν να επωφεληθούν από μία σημαντική εξοικονόμηση άνθρακα και ενέργειας, βελτιώνοντας περαιτέρω την πρόσβαση σε πλήρως ολοκληρωμένη και ολιστική τεχνολογία smart building. Η συνεργασία μας με ένα σημαντικό ηγέτη της τεχνολογικής καινοτομίας, όπως η Samsung Electronics, ενισχύει ακόμα περισσότερο το όραμα της ABB να συνδέει ολόκληρα κτίρια με ανοιχτές και εύκολα προσβάσιμες λύσεις και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συνολική κατανάλωση ενέργειας, που περιλαμβάνουν και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, όχι μόνο ελαχιστοποιεί το ανθρακικό αποτύπωμα από το περιβάλλον, αλλά προσφέρει επίσης μία απρόσκοπτη και συναρπαστική εμπειρία χρήστη.”

Παράλληλα με τις λύσεις οικιακού αυτοματισμού, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και στα προϊόντα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) της Samsung Electronics, όπως επίσης στα συστήματα ελέγχου δωματίου ροής ψυκτικού (VRF) και ABB HVAC για εμπορικά κτίρια και πολυκατοικίες.

Ο Chanwoo Park, επικεφαλής του τμήματος IoT Business στη Samsung Electronics, δήλωσε: “Η ύπαρξη δύο μόνο προμηθευτών, που εργάζονται μαζί κατ' αυτό τον τρόπο, δίνει μία προστιθέμενη ευκολία στα έργα έξυπνων κτιρίων για κατασκευαστικές εταιρείες και κατασκευαστές ακινήτων. Κατά τον εκσυγχρονισμό υπαρχόντων κτιρίων ή νέων χώρων μέσω μίας ενιαίας πηγής λύσεων, μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα προϊόντα θα ενσωματωθούν και θα λειτουργήσουν μαζί άψογα. Ακόμα, ενισχύεται η after sales εμπειρία, αφού υπάρχει μόνο μία πλατφόρμα για ολόκληρο το σύστημα.”

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα και τις λύσεις της ABB και της Samsung, αναζητήστε τα ABB-free@home®, ABB i-bus® KNX και Samsung Electronics.

1https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ιδέες και τεχνολογίες μετασχηματισμού. Η εταιρεία επαναπροσδιορίζει τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphone, φορητών συσκευών, tablet, ψηφιακών συσκευών, συστημάτων δικτύου και μνήμης, του συστήματος LSI, των λύσεων χυτηρίου και LED. Για όλα τα τελευταία νέα, παρακαλώ επισκεφθείτε το Samsung Newsroom στο news.samsung.com.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp