Η ΑΒΒ Ελλάδος στο 7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

Το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας πραγματοποίησε στις 19 Μαΐου 2022, στο Μουσείο Μπενάκη-Πειραιώς 138, το 7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας με τίτλο «Κλιματική Δράση: Προκλήσεις και Λύσεις».

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, το οποίο διεξήχθη υβριδικά, κήρυξε η Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, κα Ουρανία Πατσιοπούλου, και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Α.Ε. Johan Borgstam, ο οποίος χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα», το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε το Φόρουμ ως Χρυσός χορηγός, με τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, Local Business HSE & Sustainability Manager, να συμμετέχει με ομιλία και συζήτηση στο πάνελ της δεύτερης ενότητας των εργασιών, που ήταν αφιερωμένη στην τεχνολογία της «πράσινης ενέργειας» και τον κλάδο των Μεταφορών.

Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε την προσέγγιση της ΑΒΒ σε βιώσιμες λύσεις για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Κατ' αρχάς και όσον αφορά στους στόχους χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανέφερε ότι η ΑΒΒ έχει ήδη επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις περισσότερες εγκαταστάσεις της παγκοσμίως, υποστηρίζει τους πελάτες της στη μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 κατά περισσότερους από 100 μεγατόνους και μειώνει τις εκπομπές στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, η ABB είναι παγκόσμιος ηγέτης στη φόρτιση EV και συνεργάζεται με τη FIA στο πρωτάθλημα που σήμερα ονομάζεται ABB Formula E, τον αγώνα που εξελίσσει καινοτόμες λύσεις ηλεκτρικής κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον. Η ΑΒΒ προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων υποδομών φόρτισης, όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και δημόσιων μεταφορών, όπως τρένα, λεωφορεία και φυσικά πλοία.

Επιπλέον, η ΑΒΒ μέσω του τμήματος κίνησης προσφέρει υψηλής απόδοσης κινητήρες και ρυθμιστές στροφών για κάθε σκοπό, που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp