Η ABB E-mobility εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής γρήγορων φορτιστών DC στην Ιταλία

Η ABB E-mobility εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής γρήγορων φορτιστών DC στην Ιταλία

• Το E-mobility Centre of Excellence με συνολική έκταση 16.000 m2,αντιπροσωπεύει μία επένδυση 30 εκατομμυρίων δολαρίων

• Η μονάδα παραγωγής διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργίας πρωτοτύπων, αφιερωμένο στην Ε&Α έκτασης 3.200 m2

• Οι καινοτομίες της ABB E-mobility περιλαμβάνουν τον Terra 360, ο οποίος προσφέρει αυτονομία 100 km σε λιγότερο από 3 λεπτά

Η ABB E-mobility ενίσχυσε τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις φόρτισης EV με το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέχρι τώρα εργοστασίου παραγωγής γρήγορων φορτιστών DC της εταιρείας, το E-mobility Centre of Excellence στο Valdarno της Τοσκάνης.

Η πλήρης σειρά λύσεων φόρτισης DC της ABB θα παραχθεί στο συγκεκριμένο χώρο, καλύπτοντας τις ανάγκες ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών και αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τη δέσμευση της ABB E-mobility να οικοδομήσει ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών με έξυπνες και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η ΑΒΒ έχει ήδη πουλήσει πάνω από 680.000 φορτιστές EV σε περισσότερα από 85 κράτη. Με την επένδυση 30 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει κάνει η ABB E-mobility στις νέες εγκαταστάσεις του Valdarno, η εταιρεία έχει διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα τα τελευταία δύο χρόνια Το νέο εργοστάσιο συνολικής έκτασης 16.000 m2 επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερων από 10.000 επιπλέον φορτιστών DC ετησίως.

“Το άνοιγμα της νέας μας εγκατάστασης στο Valdarno αποδεικνύει περίτρανα την συνεχιζόμενη δέσμευση της ABB E-mobility για τη δημιουργία ενός μέλλοντος μηδενικών εκπομπών. Πέρα από την αυξημένη παραγωγική μας ικανότητα, η επένδυση που έγινε στο Valdarno συμβάλλει στην επέκταση της καινοτόμου δραστηριότητας Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εδραιώνουμε τη φήμη μας ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας διαχρονικές λύσεις ηλεκτροκίνησης για τα οχήματα του σήμερα και του αύριο", δήλωσε ο Frank Mühlon, CEO της ABB E-mobility.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς για τον κλάδο, κατασκευάζοντας ένα γρήγορο φορτιστή κάθε 20 λεπτά, χάρη στις επτά γραμμές παραγωγής. Οι 15 διαφορετικές εγκαταστάσεις δοκιμών επιτρέπουν την προσομοίωση περισσότερων από 400 φορτιστών ανά ημέρα, ενώ οι ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού συνδέουν άμεσα το κατάστημα με την καινοτόμο, αυτοματοποιημένη αποθήκη, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένο έλεγχο αποθεμάτων, πλήρη δυνατότητα ανίχνευσης προϊόντων και αποτελεσματικές λειτουργίες, που υποστηρίζονται από AGV (αυτοματοποιημένα ρομποτικά συστήματα) και οχήματα διακίνησης.

Επιπλέον, οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζουν τη συνεχή προσπάθεια της ABB E-mobility για καινοτομία. Έχοντας επενδύσει το 14% των εσόδων του 2021 σε Ε&Α, το κτίριο του Valdarno θα στεγάσει ένα χώρο 3.200 m2 για ανάπτυξη και δημιουργία πρωτοτύπων. Περίπου 70 από τους 500+ υπαλλήλους θα είναι αφοσιωμένοι στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, νέου λογισμικού και εργαλείων διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων, για την πλήρη ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων Ε&Α στο στάδιο της κατασκευής. Η ABB E-mobility απασχολεί περισσότερους από 350 εμπειρογνώμονες Ε&Α παγκοσμίως και διαθέτει χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 350 αναγνωρισμένες πατέντες.

Οι εγκαταστάσεις στο Valdarno στοχεύουν επίσης στην επίτευξη πιστοποίησης LEED επιπέδου gold, που αποτελεί το παγκοσμίως αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο πρότυπο για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Το νερό της βροχής συλλέγεται για άρδευση, το 100% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται και το σύνολο των ενεργειακών αναγκών καλύπτεται από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που παρέχει 720 MWh ηλεκτρικής ενέργειας και προλαμβάνει την παραγωγή 338 τόνων CO2 ετησίως.

Η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας του κτιρίου έχει επίσης βελτιστοποιηθεί, χάρη στην ABB Ability Energy & Asset Manager, μία πλατφόρμα που παρακολουθεί και διαχειρίζεται αποτελεσματικά περισσότερες από 9.000 συσκευές σε ολόκληρες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ειδικών μονάδων διαχείρισης θερμότητας, φωτισμού και αερισμού, οδηγώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 60% συγκριτικά με τις παραδοσιακές λύσεις.

Μέσω της στρατηγικής αειφορίας της για το 2030, η ABB έχει δεσμευτεί να ενεργοποιήσει μία κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, υποστηρίζοντας τους πελάτες της στη μείωση των εκπομπών CO2 και επιτυγχάνοντας παράλληλα ουδετερότητα άνθρακα στις δικές της δραστηριότητες. Με τον κλάδο των μεταφορών να ευθύνεται για το 29% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ανάπτυξη και παραγωγή έξυπνων και αξιόπιστων λύσεων φόρτισης στο Valdarno θα επιτρέψει μία γρήγορη περιβαλλοντική μετάβαση προς πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα οποιασδήποτε κατηγορίας, από αυτοκίνητα και λεωφορεία έως βαρέα οχήματα και φορτηγά.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp