ABB και SKF αυξάνουν τη συνεργασία τους στον τομέα του βιομηχανικού αυτοματισμού

  • Υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για τη διευκόλυνση πιθανών μελλοντικών στρατηγικών συνεργασιών και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών

Η ΑΒΒ και η SKF υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας (MoU) για να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της αυτοματοποίησης των παραγωγικών διαδικασιών. Το Μνημόνιο Συμφωνίας υπεγράφη στο Κέντρο Ρομποτικής της ΑΒΒ στο Västerås της Σουηδίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΒΒ Björn Rosengren και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SKF Rickard Gustafson.

Μετά την επιτυχή υλοποίηση μιας σειράς έργων στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της SKF, όπως στο Γκέτεμποργκ, όπου ένας στόλος βιομηχανικών ρομπότ της ΑΒΒ έχει εγκατασταθεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του κατασκευαστή ρουλεμάν, οι δύο εταιρείες κάνουν τώρα το επόμενο βήμα στη συνεργασία τους.

Μέσω της συνεργασίας τους, οι ABB και SKF θα εντοπίσουν και θα αξιολογήσουν λύσεις για τη βελτίωση των δυνατοτήτων παραγωγής και την υποστήριξη της αυξημένης αποδοτικότητας της παραγωγής των πελατών. Ως πρώτο βήμα, οι επενδύσεις της SKF στον αυτοματισμό και τις βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής θα λειτουργήσουν ως πεδίο δοκιμών, με επίκεντρο τη μείωση των εκπομπών CO2 στις δραστηριότητες της εταιρείας. Μακροπρόθεσμα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να διερευνήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε νέους τομείς της αγοράς, όπου και τα δύο μέρη διαθέτουν εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών κλάδων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SKF Rickard Gustafson (αριστερά) και της ABB Björn Rosengren (δεξιά) υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στον τομέα της αυτοματοποίησης των παραγωγικών διαδικασιών στο Κέντρο Ρομποτικής της ABB, στο Västerås της Σουηδίας. Image credit: Jonas Bilberg/ABB
Ο διευθύνων σύμβουλος της SKF Rickard Gustafson (αριστερά) και της ABB Björn Rosengren (δεξιά) υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στον τομέα της αυτοματοποίησης των παραγωγικών διαδικασιών στο Κέντρο Ρομποτικής της ABB, στο Västerås της Σουηδίας. Image credit: Jonas Bilberg/ABB
center

"Η ζήτηση για λύσεις αυτοματισμού αυξάνεται, λόγω της μείωσης του πληθυσμού παραγωγικής ηλικίας, της αύξησης του κόστους εργασίας και των προσπαθειών της βιομηχανίας να δημιουργήσει λειτουργίες αποδοτικές ως προς τους πόρους, στο πλαίσιο της μετάβασης σε πιο βιώσιμες παραγωγικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω αυτή τη ευρύτερη συνεργασία με την SKF, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετικής μας θέση στον τομέα της τεχνολογίας", δήλωσε ο Björn Rosengren, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΒ.

"Αυξάνουμε την αυτοματοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής μας σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να παραμείνουμε μπροστά από τον ανταγωνισμό και να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις. Αυτό επιτρέπει επίσης ένα πιο ευέλικτο και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον. Η ΑΒΒ αποτελεί σημαντικό εταίρο για εμάς σε αυτόν τον τομέα και μαζί, ως δύο κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πελατών μας", δήλωσε ο Rickard Gustafson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SKF.

Πρόσφατα, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμβάσεις για την παράδοση συγκεκριμένων έργων στον τομέα της προηγμένης αυτοματοποίησης της παραγωγής, της ρομποτικής τυχαίας συλλογής απορριμμάτων ή της εγκατάστασης καινοτόμων λύσεων αυτοματοποίησης logistics σε πιο σύνθετα βιομηχανικά εργαστήρια εντός του κατασκευαστικού αποτυπώματος της SKF, καθιστώντας έτσι δυνατό να δούμε πώς τα ρομπότ μπορούν να επιτρέψουν τη διασφάλιση της ποιότητας στη διαχείριση λεπτομερειών.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.com

SKF. Αποστολή της SKF είναι να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα των ρουλεμάν. Αυτό το επιτυγχάνουμε προσφέροντας λύσεις που μειώνουν τις τριβές και τις εκπομπές CO2, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τον χρόνο λειτουργίας και την απόδοση των μηχανών. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας γύρω από τον περιστρεφόμενο εξοπλισμό περιλαμβάνουν ρουλεμάν, στεγανοποιητικά, συστήματα λίπανσης, τεχνητή νοημοσύνη και ασύρματη παρακολούθηση (wireless condition monitoring). Η SKF αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 130 χώρες και διαθέτει περίπου 17.000 σημεία διανομής παγκοσμίως. Οι ετήσιες πωλήσεις το 2021 ήταν 81.732 εκατομμύρια SEK και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν 42.602. www.skf.com.

® Η SKF είναι σήμα κατατεθέν του ομίλου SKF

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp