Χορηγίες εκπαιδευτικής κοινότητας 2022

Γνωρίστε τους φοιτητικούς οργανισμούς και τις ερευνητικές ομάδες, τις οποίες στηρίζει η ΑΒΒ Ελλάδος το 2022

Prom Racing Team

center

Η Prom Racing, φοιτητική ομάδα που εκπροσωπεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), συμμετέχει κάθε χρόνο σε κάποιους από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του Formula Student, με το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric)

center

Η Aristotle University Racing Team Electric & Driverless, γνωστή και ως Aristurtle, είναι η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά μονοθέσια. Tο όραμα της Aristurtle είναι να συμβάλει στην έρευνα γύρω από τις καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υλοποιώντας πρωτοποριακά προϊόντα υψηλού επιπέδου.

TUCer

center

Η ομάδα TUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάθε χρόνο, σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής καύσης με μηδενιμκούς ρύπους με καύσιμο το υδρογόνο. Φέτος συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon, στο Assen της Ολλανδίας.

Racing Electric Motostudent (REM)

center

Η REM είναι η επίσημη αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου. Στοχεύει στη δημιουργία της πρώτη Ηλεκτροκίνητη Αγωνιστική Μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα, τον Υπερίωνα (Hyperion) στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent

Aristotle Space & Aeronautics Team A.S.A.T.

center

Το project Aeronautics ασχολείται με την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή Μη-Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs). Βασικοί στόχοι του project είναι η συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό Air Cargo Challenge, καθώς η ανάπτυξη ενός αυτόνομου αεροχήματος τροφοδοτούμενο από ηλιακή ενέργεια (Solar Powered).

EBEC Greece - BEST Athens / ΕΜΠ

center

Ο EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές στην Ευρώπη. Φέτος ο Πανελλήνιος γύρος του διαγωνισμού Μηχανικής EBEC διοργανώθηκε στην Αθήνα, από την τοπική ομάδα BEST του ΕΜΠ.
Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός, μέσω του οποίου φοιτητές πολυτεχνικών σχολών από όλη την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας.

EESTEC LC Patras

center

Το EESTech Challenge (EESTEC Technology Challenge) είναι ο διεθνής διαγωνισμός μαθητών που διοργανώνει η EESTEC. Στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για τους Ευρωπαίους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της Ηλεκτρολογίας και της Επιστήμης Υπολογιστών (EECS) και να αναπτύξουν επαγγελματικά δίκτυα. 
Φέτος η ΑΒΒ Ελλάδος στήριξε τη διοργάνωση HackathonEESTech Challenge 2022.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp