Oι νέοι ρυθμιστές στροφών ACS180 της ΑΒΒ προσφέρουν αποτελεσματικό έλεγχο λειτουργίας μηχανημάτων

Oι νέοι ρυθμιστές στροφών ACS180 της ΑΒΒ προσφέρουν αποτελεσματικό έλεγχο λειτουργίας μηχανημάτων

  • Ο ACS180 είναι ένας compact ρυθμιστής στροφών, που μπορεί να ενσωματωθεί σε μία μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών
  • Πρόκειται για έναν ρυθμιστή στροφών με εξαιρετική απόδοση και ποιότητα σε ειδικά προνομιακή τιμή
  • Ο νέος ρυθμιστής στροφών ACS180 της ABB είναι κατάλληλος για εφαρμογές έως 22 kW

Η ΑΒΒ επεκτείνει τη σειρά πλήρως συμβατών ρυθμιστών στροφών για μηχανήματα, με τον νέο ρυθμιστή στροφών ACS180, ο οποίος είναι κατάλληλος για εφαρμογές έως 22 kW. Πρόκειται για έναν εύχρηστο, αξιόπιστο και αποδοτικό ρυθμιστή στροφών για εφαρμογές μηχανημάτων, με compact σχεδιασμό. Ο ACS180 έχει σχεδιαστεί για ΟΕΜs και system integrators, με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, όπως τροφίμων και ποτών, υφασμάτων, διαχείρισης υλικών και εμπορικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορεί να ελέγχει ταινίες μεταφοράς, αντλίες, ανεμιστήρες, αναμείκτες, συμπιεστές κ.α.

«Ο ACS180 είναι μια σημαντική προσθήκη της ΑΒΒ στην οικογένεια ρυθμιστών στροφών για εφαρμογές μηχανημάτων, η οποία δημιουργεί μια σταθερή βάση για την πλειονότητα των απλών εφαρμογών. Ωστόσο, ο ACS180 δεν είναι μια απλοποιημένη έκδοση των ρυθμιστών στροφών μεγαλύτερου μεγέθους. Παρέχει υψηλό επίπεδο επιδόσεων, ανθεκτικότητας, ευελιξίας και λειτουργικότητας στους κατασκευαστές μηχανημάτων που επιθυμούν μια προσιτή και απλά υλοποιήσιμη επιλογή ρυθμιστή στροφών», δήλωσε ο YiRan Jia, Global Product Manager της ABB.

Ο ACS180 εντάσσεται στην οικογένεια των πλήρως συμβατών ρυθμιστών στροφών της ΑΒΒ για εφαρμογές μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική και αλληλεπίδραση χρήστη για εγγυημένα εύκολη χρήση με τα υπόλοιπα προϊόντα της κατηγορίας. Διαθέτει στιβαρό και συμπαγή σχεδιασμό, που προσφέρει ακριβή έλεγχο καθώς και δυνατότητες επέκτασης και ευελιξίας. Ο ACS180 έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο τόσο των κινητήρων επαγωγής, όσο και των κινητήρων μόνιμου μαγνήτη, ισχύος έως 22 kW. Ο ρυθμιστής στροφών μεταβλητής ταχύτητας (VSD) φέρει βαθμό προστασίας IP20, ενώ διατίθεται σε πέντε μεγέθη πλαισίου για τοποθέτηση σε ερμάριο. Επίσης, η βελτιστοποιημένη ροή αέρα ψύξης διασφαλίζει μεγάλη και αξιόπιστη διάρκεια ζωής. Για να παρέχει τη λειτουργική ασφάλεια που είναι απαραίτητη κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανημάτων, ο VSD διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία ασφαλούς διακοπής του καναλιού ροπής προς τον κινητήρα (STO), που επαναφέρει τον κινητήρα με ασφάλεια σε κατάσταση χωρίς ροπή.

Όσον αφορά στις δυνατότητές του, ο ACS180 προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο του κινητήρα χωρίς κωδικοποιητή. Υποστηρίζει τόσο τον κλιμακωτό έλεγχο για εύκολη ρύθμιση ταχύτητας, όσο και τον διανυσματικό έλεγχο για πιο απαιτητική ρύθμιση της ταχύτητας και της ροπής, διασφαλίζοντας ακρίβεια σε όλο το εύρος της ταχύτητας.  Ο ρυθμιστής στροφών ACS180 συνδέεται με ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού της εγκατάστασης μέσω του ενσωματωμένου πρωτοκόλλου επικοινωνίας Modbus RTU, ή χρησιμοποιώντας συνδέσεις ελέγχου ψηφιακών / αναλογικών εισόδων και εξόδων. Τα γραφικά καθιστούν το ενσωματωμένο χειριστήριο παραμετροποίησης και ελέγχου απλό στη χρήση, μειώνοντας την ανάγκη μετάφρασης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους κατασκευαστές ΟΕΜ που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιες αγορές.

Η προσαρμοστικότητα στις ανάγκες αυτοματισμού των μηχανών εξασφαλίζεται από τις λειτουργίες adaptive & sequence programming του ACS180, δίνοντας τη δυνατότητα παραμετροποίησης της λειτουργικότητας του ρυθμιστή στροφών. Οι λειτουργίες αυτές χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο, προγραμματιζόμενο λογικό ελεγκτή μικρής κλίμακας για κοινή προσέγγιση στον προγραμματισμό του ρυθμιστή, επιτρέποντας την προσαρμογή της λειτουργικότητάς του ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://new.abb.com/drives/el/low-voltage-ac/machinery/acs180

ABB (ABBN: SIXSwissEx). Η ΑΒΒ είναι τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του βιομηχανικού αυτοματισμού, καθιστώντας δυνατό ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικότερο από πλευράς πόρων μέλλον. Οι λύσεις της εταιρείας συνδέουν την τεχνογνωσία της επιστήμης της μηχανικής με τα λογισμικά, για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε, μετακινούμαστε, τροφοδοτούμε και λειτουργούμε. Βασιζόμενοι σε περισσότερα από 140 χρόνια αριστείας, οι περισσότεροι από τους 105.000 εργαζόμενους της ΑΒΒ δεσμεύονται να προωθήσουν καινοτομίες που επιταχύνουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp