Η ABB δημοσιεύει την 900η έκδοση του εταιρικού τεχνικού περιοδικού ABB Review

Η ABB δημοσιεύει την 900η έκδοση του εταιρικού τεχνικού περιοδικού ABB Review

  • Το περιοδικό ABB Review εκδίδεται συνεχώς από το 1914
  • Tο κύριο άρθρο του νέου τεύχους παρουσιάζει την ιστορία του περιοδικού
  • Το νέο τεύχος καλύπτει τεχνικές ανακαλύψεις σε ολόκληρη την εταιρεία

Η ABB κυκλοφόρησε σήμερα την 900η έκδοση του ABB Review, του τεχνικού περιοδικού του Ομίλου. Το εταιρικό περιοδικό δημοσιεύεται χωρίς διακοπή από το 1914, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μακροβιότερα εταιρικά περιοδικά. Το ABB Review, το οποίο εκδίδεται κάθε τρίμηνο, παρουσιάζει τις καινοτομίες και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις της εταιρείας που αναδιαμορφώνουν τις τεχνολογικές λύσεις και τα προϊόντα της, τόσο σε εμπορικό όσο και σε βιομηχανικό πλαίσιο.

Με τίτλο «Ταξίδι καινοτομίας», το κύριο άρθρο του νέου τεύχους παρουσιάζει την ιστορία του περιοδικού, καθώς και το πώς αυτό έχει τεκμηριώσει διαδοχικές καινοτομίες και ανακαλύψεις που μεταμόρφωσαν βιομηχανίες, τεχνολογίες και προϊόντα.

«Το ABB Review αντιπροσωπεύει το πνεύμα καινοτομίας που ήταν πάντα ο πυρήνας της εταιρείας μας», γράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABB Björn Rosengren στις πρώτες σελίδες του τεύχους. «Οι καινοτομίες που παρουσιάζουμε εδώ – φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα εξόρυξης, μια πλατφόρμα ελέγχου μετάδοσης κίνησης επόμενης γενιάς, συνεργατικές λειτουργίες για στόλους πλοίων και πολλά άλλα – είναι από τα τελευταία παραδείγματα της δουλειάς της ABB για να καταστήσει δυνατό αυτό που μέχρι πρότινος δεν ήταν».

Ο Peter Voser, Πρόεδρος της ABB, σχολιάζει επίσης: «Με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπω αυτό το ορόσημο της 900ης έκδοσης του ABB Review. Το περιοδικό αποτελεί παράδειγμα της εταιρικής μας κουλτούρας για καινοτομία με γνώμονα τον πελάτη και δέσμευση για την υπέρβαση των ορίων της τεχνολογίας σε τομείς όπως η παραγωγική βιομηχανία, οι μεταφορές, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι κατασκευές, για ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικό από πλευράς πόρων μέλλον».

center

Σε ένα guest editorial για το ειδικό τεύχος, η Laura Sprechmann, CEO, Nobel Prize Outreach, αναγνωρίζει την ABB ως διεθνή συνεργάτη του Νόμπελ και μοιράζεται: «Με την ευκαιρία του 900ου τεύχους του ABB Review, η συνεργασία μας αναγνωρίζει για άλλη μια φορά τη σημασία των δημιουργικών μυαλών για ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικό από πλευράς πόρων μέλλον».

Επιπλέον, μια ενότητα του τεύχους είναι αφιερωμένη σε άρθρα, τα οποία έχουν επιλεγεί από τους Chief Technology Officers των τεσσάρων επιχειρηματικών τομέων της ABB, σχετικά με τις πιο πρόσφατες προόδους στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις φέτος και στο μέλλον. Επίσης, περιλαμβάνονται άρθρα που επικεντρώνεται στα θέματα της ψηφιοποίησης, των μεταφορών και της αποτελεσματικότητας.

Ήδη από την πρώτη έκδοση, που κυκλοφόρησε μια από τις προκατόχους εταιρείες της ABB, η Brown, Boveri & Cie (BBC) και είχε τίτλο BBC Review, σκοπός του περιοδικού ήταν να ενημερώσει τους πελάτες για τις τεχνολογίες και τις ερευνητικές δραστηριότητες της ABB. Βασικός πυλώνας της κληρονομιάς της ABB, η σουηδική εταιρεία ASEA ξεκίνησε ένα παρόμοιο περιοδικό το 1924, με το όνομα ASEA Journal. Με τη συγχώνευση της ASEA και της BBC το 1988, οι δύο εκδόσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν την έκδοση ABB Review.

Το περιοδικό υποστηρίζει τη θέση της εταιρείας ως ηγέτη της τεχνολογίας και ενισχύει τη φήμη της ABB για αριστεία στην τεχνολογία και στην έρευνα. Σχετικές έρευνες κοινού δείχνουν σταθερά ότι το ABB Review εκτιμάται από τους αναγνώστες του για την αντικειμενικότητα και την ακρίβειά του. Το περιδικό εκδίδεται και ηλεκτρονικά από το 2001 και ενισχύει την παρουσία του στο διαδίκτυο προσθέτοντας συμπληρωματικό υλικό, όπως podcasts.

Σήμερα, το ABB Review διαβάζεται από περίπου 40.000 αναγνώστες, που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, και εκδίδεται στα αγγλικά, γερμανικά και κινέζικα. Η τελευταία έκδοση του ABB Review είναι διαθέσιμη τόσο για διαδικτυακή λήψη όσο και για συνδρομή στη διεύθυνση www.abb.com/abbreview.

Η ΑΒΒ είναι τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του βιομηχανικού αυτοματισμού, καθιστώντας δυνατό ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικότερο από πλευράς πόρων μέλλον. Οι λύσεις της εταιρείας συνδέουν την τεχνογνωσία της επιστήμης της μηχανικής με τα λογισμικά για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε, μετακινούμαστε, τροφοδοτούμε και λειτουργούμε. Βασιζόμενοι σε περισσότερα από 130 χρόνια αριστείας, οι περίπου 105.000 εργαζόμενοι της ΑΒΒ δεσμεύονται να προωθήσουν καινοτομίες που επιταχύνουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp