Alas Doradasin tilaus koostuu pehmopaperin tuotantolinjasta, johon sisältyy siistauslaitos ja laaja automaatiopaketti. Tehdas sijaitsee El Salvadorissa. Uusi pehmopaperikone tuo 35 000 tonnin vuosittaisen lisäyksen Alas Doradasin nykyiseen pehmopaperin tuotantoon, johon kuuluu korkealaatuisia wc-papereita, serviettejä ja talouspapereita.
Valmet tunnetaan maailman johtavana yrityksenä pehmopaperin valmistuksessa.
"Ei ole kyse pelkästään teknisestä laadusta ja innovatiivisista ratkaisuista, vaan myös tuesta, jota annamme asiakkaille koko prosessin ajan suunnittelusta asennukseen ja tehtaan koko elinkaaren ajan", sanoo Anders Moberg, joka vastaa sähköisestä instrumentoinnista ja prosessinhallinnasta Valmetilla.
Arnon ja ABB: pitkäaikainen yhteistyö kantaa hedelmää
Valmet valitsi Arnonin toimittamaan sähköistys- ja automaatiopaketin hanketta varten. Alas Doradasin pehmopaperin tuotantolinjan tilaus on Arnonin tähän mennessä suurin Valmet-hanke.
Suurin Arnonin tähän hankkeeseen toimittama yksikkö on linjakäyttö, joka ohjaa itse paperikoneen moottoreita.
Monien pienempien pehmopaperikoneiden tavoin Alas Doradasin kone toimii palautusperiaatteella. Syöttöyksikkö ottaa pehmopaperikoneen jarrutusenergian talteen ja syöttää sen verkkoon. Jarrutusenergian avulla tehdas voi pyörittää jenkkisylinteriä lähes ilmaiseksi.
Arnonin ratkaisut hanketta varten perustuvat ABB:n laitteisiin, joten projektitiimi teki tiivistä yhteistyötä ABB:n asiantuntijoiden kanssa. Arnon on ollut ABB:n Value Provider Program -ohjelman jäsen vuodesta 2019, ja sen suhde ABB:hen on vahva.
"Läheinen yhteistyö on linjassa Ruotsin markkinoita koskevan toimintatavan kanssa. Arnon ja ABB sopivat erittäin hyvin yhteen. Toimimme yhdessä erinomaisesti valikoituja asiakkaita ja segmenttejä kohtaan", sanoo Arnonin myyntijohtaja Jörgen Hedström.
Hyvä viestintä auttaa ratkaisemaan ainutlaatuisen hankkeen ongelmia
Arnonin ratkaisupäällikön Lasse Jouppilan mukaan hanke on tyypillinen esimerkki sähköistys- ja automaatioprojektista: Uutta ratkaisua kehitettäessä lukuisia näkökohtia pitää määrittää ja selventää. Kun tieto kulkee jatkuvasti osapuolten välillä, yllätykset ja haasteet voidaan kuitenkin välttää.
"Aluksi määritimme moottorit ja taajuusmuuttajat yhdessä ABB:n kanssa Valmetin pehmopaperikonetta koskevien teknisten tietojen perusteella. Suunnittelimme taajuusmuuttajan kaapin mekaniikan, piirikaaviot ja kokoojakiskot. Lisäksi määriteltiin syöttöyksiköiden ja invertterien kytkentätapa, käytettävien katkaisimien tyyppi ja tarvittavien kokoojakiskojen tyyppi. Selvitimme yhdessä Valmetin kanssa turvapiirien käytön ja vaatimukset tiedonsiirrolle Valmetin ohjausjärjestelmään", Jouppila kertoo.
"Tällaisessa mittatilaushankkeessa on aina ratkaistavina uusia ongelmia, ja vaatimukset ovat asiakaskohtaisia. Yhdessä pystymme luomaan asiakkaalle lisäarvoa ja toimittamaan ratkaisuja, jotka vastaavat sen vaatimuksia täysin", sanoo Patrik Tikka, joka työskentelee taajuusmuuttajista vastaavana tuotepäällikkönä ABB:llä.
Kaiken kaikkiaan yhteistyö kannatti oikein hyvin.
"Hankkeen aikana huomasimme, että työskentely Arnonin kanssa oli hyvin helppoa, ja yrityksessä palveltiin erittäin hyvin. Teknisesti se pystyi täyttämään kaikki tarpeemme. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa hankkeesta tai yhteistyöstämme Arnonin kanssa", Anders Moberg toteaa.