Energiatehokkuus on vastuullisen yrityksen valinta

Energiatehokkuus on vastuullisen yrityksen valinta

Kestävän kehityksen kannalta yksi suurimmista haasteista on energiate-hokkuus. Kuinka voimme kuluttaa vähemmän, samalla kun tuotamme enemmän ja vastuullisemmin?

Luonto ja puhdas ilma ovat olleet Suomessa itsestäänselvyyksiä, mutta viime aikoina yritysasiakkaatkin ovat tulleet tietoisiksi muuttuvan maailmamme haasteista.

Ympäristövastuu on yksi aihealueista, jotka puhuttavat yrityksiä yhä enemmän. Kestävä kehitys ja tarve hillitä ilmastonmuutosta ovat tärkeitä ajureita myös ABB:n toiminnassa. Avainkysymys on energiatehokkuus ja se, kuinka voimme kuluttaa vähemmän, samalla kun tuotamme enemmän ja vastuullisemmin.

Tänä päivänä vihreä siirtymä on kaikille vastuullisille toimijoille tärkeä asia. Tekniikka ja markkinat ovat muuttuneet, joten yhä useammin ympäristövastuulla on suurempi rooli yritysten investointipäätöksissä ja toimittajavalinnoissa. Vastuullisuussitoumus tärkeää myös sijoittajille, joten tällaiset toimijat pärjäävät parhaiten markkinoilla.

Riippuen toki kuinka suuresta teknologialoikasta teidän tapauksessanne on kyse, ABB:n taajuusmuuttaja- ja moottoriteknologioilla on mahdollista pienentää koko prosessinne hiilijalanjälkeä jopa 50 prosenttia.

Koska kyseessä on energiankulutuksessa tapahtuva leikkaus, ovat suorat rahalliset säästöt samaa kokoluokkaa. Energiatehokkaammalla sähkömoottorilla tai sähkönkulutusta tasaavalla taajuusmuuttajalla saadaan aikaan selvää säästöä.

Tarkempi taajuusmuuttajien tuoma energiansäästöpotentiaali selviää joko laskemalla tai mittaamalla. ABB tarjoaa asiakkailleen mittareita, joilla saadaan tarkat lukemat digitaalisesti, pilvipalveluun tallennettuna. Taajuusmuuttajia käytetään eniten pumppu- ja puhallinkäytössä olevissa sähkömoottoreissa, ja ne maksavat itsensä takaisin keskimäärin vuoden sisään.

Ilmastonmuutos on totisinta totta, ja siihen on suhtauduttava vakavasti. On meidän kaikkien yhteinen vastuumme varmistaa tämän kauniin kotimaamme ja ympäröivän maailman elinkelpoisuus tuleville sukupolville. Me voimme auttaa sinua kohti parempaa energiatehokkuutta.

Lue lisää ja liity mukaan: The Energy Efficiency Movement

Tietoja kirjoittajasta: Jussi Aarnivuo

right

Toimin ABB Oy:n turvallisuusjohtajana vastuullani yhtiön turvallisuus-, terveys-, ympäristö- ja Security-asiat. Teen päivittäin yhteistyötä globaalin ja paikallisen organisaatiomme kanssa. Olen työskennellyt ABB:llä vuodesta 1998 lähtien tuotekehitys-, myynnin tuki-, suunnittelu-, projektinjohto- ja erilaisissa kestävän kehityksen tehtävissä niin liiketoiminnan kuin lokaalin ja globaalin organisaation vastuualueilla. Peruskoulutukseltani olen konetekniikan diplomi-insinööri. Työssäni minua innostaa mahdollisuus vaikuttaa tärkeisiin työturvallisuus-, työhyvinvointi- sekä ympäristö- ja ilmastonmuutosasioihin kansainvälisessä ja dynaamisessa työyhteisössä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp