SAGA™ – Uusi sähköasennuskalustesarja on osa kiertotaloutta

SAGA™ – Uusi sähköasennuskalustesarja on osa kiertotaloutta

• SAGA™-sähköasennuskalustesarjan tuotteiden valmistuksessa käytetään biopohjaista muovia

• Tuotteet valmistetaan pääosin Porvoon Mission To Zero™ -tehtaassa, jossa ilmastopäästöt on minimoitu nettonollatuotannon avulla

• Saga-tuotesarja yhdistää pelkistetyn tyylikkään designin kestävän kehityksen mukaisiin valmistusratkaisuihin ja sertifiointeihin

ABB:n uusi asennuskalustesarja, SAGA™ on lanseerattu Suomen, Ruotsin ja Norjan markkinoille. Uusi tuotesarja on merkittävä maamerkki ABB:n kestävän kehityksen matkalla, sillä suunnittelussa ja valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kiertotalouden periaatteisiin ja ilmastovaikutusten minimointiin.

Tuotteiden valmistuksessa käytetään biopohjaista, kierrätettävää muovia ja ne ovat kierrätyskelpoisia elinkaarensa päätteeksi. Tällä hetkellä 75 prosentissa Saga-tuotteista käytetään ISCC PLUS -sertifioitua biopohjaista muoviraaka-ainetta. Valtaosa tuotteista valmistetaan Porvoossa, jossa on saavutettu ns. nettonollatuotanto vähentämällä ilmastopäästöt lähelle nollaa.

UV-säteilyn kestävästä materiaalista valmistettu Saga-tuotteisto on muotoilultaan hillitty ja selkeä, ja väriltään puhtaanvalkoinen (RAL9003). Tuotesarjan design valikoitui asentajien ja loppukäyttäjien suosikiksi ulkopuolisen markkinatutkimustoimiston toteuttamassa design-tutkimuksessa. Saga soveltuu kaikenlaisiin kohteisiin ja tiloihin asuin-, liike- ja julkisissa rakennuksissa, ja se on yhteensopiva ABB-free@home-kotiautomaation sekä ABB i-bus® KNX -rakennusautomaatiojärjestelmän kanssa.

"Tämä on todella merkittävä lanseeraus meille, ja olemme ylpeitä saadessamme tuoda uuden Saga-sarjan juuri suomalaisille asiakkaille. Kestävän kehityksen saralla pohjoismaiset toimijat ovat edelläkävijöitä. Sagassa yhdistyy sekä kiertotalouden edistäminen että korkea laatu. Tuotteet ovat 100-prosenttisesti valmistettu Euroopassa ja yli 70 prosenttia tuotteista valmistetaan Porvoon tehtaassamme, joten toimitusketjutkin ovat lyhyet. Sagan avulla otamme ison askeleen kohti vastuullisempaa tuotantoa biopohjaisten materiaalien ja nettonollatoimintojen kautta", ABB Electrificationin liiketoimintajohtaja Mikko Mäkäräinen kommentoi.

Sagasta tulee ABB:n uusi mittapuu kestävien tuotteiden kehittämisessä, ja yritys etsii uusia mahdollisuuksia edistää kestävän kehityksen matkaansa edelleen, kattaen paitsi valmistusprosessin ja tuotteiden raaka-aineet, myös pakkausmateriaalit ja kuljetukset.

Lue lisää: solutions.abb/saga


ABB
on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 140 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n noin 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp