Hiilineutraalia asennustuotteiden valmistusta Porvoossa

 

ABB:n sähköasennustarvikkeita valmistavan tehtaan energiaremontti valmistui vuonna 2021, ja nyt ensimmäisten vuosien data kertoo erinomaisista tuloksista. Konsernin globaalin Mission to Zero™ -hankkeen pilottikohde Porvoossa tavoitteli 21% kokonaisenergiatehokkuuden parantamista, mutta kerätyn datan perusteella kokonaisenergiatehokkuus parani yli 30%. Tämän lisäksi tehdas on myös hiilineutraali. Energiankierrätysjärjestelmällä saavutettiin n. 93 % energianpeittoaste.

Vihreä sähkösopimus ja aurinkovoimala

Kaikilla Suomen ABB:n yksiköillä on sähkösopimus, joka on uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköenergiaa, näin myös Porvoon tehtaalla. Vihreän sähkösopimuksen lisäksi, tehtaan pihalle on asennettu 464 aurinkopaneelia, jotka tuottavat tehtaan käyttöön noin 250 MWh sähköä vuosittain. Esimerkiksi sähköautot ladataan aurinkovoimalla tehtaan parkkipaikalla.

Tehtaamme on näiden toimenpiteiden johdosta hiilineutraali ja vuosittaiset hiilidioksidipäästömme vähenivät 636 tonnilla.

Tutustu tehtaan energiankierrätysratkaisuun:Tarvitsetko lisätietoa?

Yhteistyökumppaneina Granlund, Atlas Copco ja Tom Allen Senera

 

Energiatehokkuustyö jatkuu ABB:n Porvoon tehtaalla

Porvoon tehtaan Mission to Zero™ -hankkeen myötä kiinteistön toimintoja seurataan ja optimoidaan jatkuvasti. Energiankulutus on jo minimoitu, mutta edelleen etsitään mahdollisuuksia toimia yhä fiksummin ja ympäristöystävällisemmin. Apuna jatkokehittämisessä toimii data, jota kerätään kiinteistön eri osa-alueilta ja visualisoidaan lähes reaaliaikaisesti ABB Ability™ Active Energy -järjestelmällä.

ABB Oy:llä on myös meneillään ISO 50001 -hankkeen käyttöönottoprojekti. Standardi edellyttää yrityksiltä energiatehokkuuden jatkuvaa parantamista ja energiankulutuksen pienentämistä.
 

Tehtaan data- ja digitalisaatioratkaisu

Tärkeä osa energiatehokkuutta on datan kerääminen seurantaa ja analysointia varten. Sitä hyödynnetään energiataseen ja prosessien optimoinnissa sekä datan visualisointiin.

Muun muassa sähkö- ja lämpöenergiankulutusta sekä prosessidataa kerätään talteen ja tallennetaan. Tietyissä järjestelmissä on mahdollisuus jalostaa dataa automaattisesti ja lisäksi sitä on mahdollista rikastaa esimerkiksi säätiedoilla.

Visualisointi mahdollistaa energiankäytön analysoinnin, prosessien optimoinnin ja tulosten arvioinnin.

Data ja mittarointi auttavat jatkokehityksessä

  • Yhteydenotto

    Lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä

    Ota yhteyttä
Select region / language