ABB pyrkii vauhdittamaan prosessiteollisuuden digitalisaatiota Do more with digital -kampanjallaan

ABB pyrkii vauhdittamaan prosessiteollisuuden digitalisaatiota Do more with digital -kampanjallaan

  • Kampanjalla kannustetaan yrityksiä hyödyntämään edistyneitä digitaalisia ratkaisuja toiminnan kehittämiseksi.
  • Asiantuntijat jakavat näkemyksiään sellu- ja paperi-, kaivos-, metalli-, sementti- sekä muilta prosessiteollisuuden aloilta.
  • Mahdollisuuksia piilee energianhallinnan, prosessiturvallisuuden, osaamisen säilyttämisen ja prosessien suorituskyvyn kehittämisessä.

ABB on käynnistänyt globaalin “Do More With Digital” -kampanjan, jonka tarkoituksena on tuoda esiin prosessiteollisuuden mahdollisuudet saavuttaa täysi potentiaalinsa digitaalisen muutoksen avulla. ABB:n pitkä kokemus sellu- ja paperi-, kaivos-, metalli- sekä sementtiteollisuudesta antaa yhtiölle vahvan pohjan tarjota näille aloille edistyneitä, toimialakohtaisia digitaalisia ratkaisuja. Tavoitteena on auttaa yrityksiä siirtymään digitaalisiin toimintamalleihin entistä nopeammin ja tehokkaammin.

Vaikka generatiivinen tekoäly, koneoppiminen sekä pilvi- ja reunalaskenta edistävät näiden alojen kehitystä, niiden muutos koetaan haastavaksi suurten tuotantomäärien, sijaintien, energia- ja lämpökemian sekä monien muiden tekijöiden vuoksi. Maailman talousfoorumin1 mukaan digitaaliset ratkaisut voivat kuitenkin nopeuttaa merkittävästi päästövähennyksiä korkeapäästöisillä teollisuudenaloilla, ja auttaa saavuttamaan jopa 20 prosenttia kokonaisvähennyksestä, joka Kansainvälisen energiajärjestön mukaan tarvitaan vuoteen 2050 mennessä. ABB hyödyntää kokemustaan aikaisemmista energiamurroksista, viimeaikaisista edistysaskeleistaan teollisessa ohjelmistokehityksessä ja 140 vuoden asiantuntemustaan useilta toimialoilta ohjatakseen asiakkaita eteenpäin heidän digitaalisella matkallaan.

ABB on tukenut prosessiteollisuuden asiakkaitaan jo vuosikymmeniä digitaalisten ratkaisujen, kuten kehittyneen prosessinohjauksen (APC), energianhallintajärjestelmien (EMS) ja tuotannonohjausjärjestelmien (MES) käyttöönotossa. Ratkaisut ovat kehittyneet alkuperäisistä paketeista toimialakohtaisiksi kokonaisuuksiksi, joilla on omat työkalut ja kirjastot, mutta ne muodostavat edelleen perustan teknologiselle kehitykselle. Asiakkaat ymmärtävät olevansa digitalisaation eri vaiheissa. He voivat olla aloittelijoita (ensimmäistä kertaa ottamassa käyttöön digitaalista teknologiaa), kehittyjiä (pilotoimassa uutta edistynyttä ratkaisua; usein start-up-yrityksen kanssa) tai skaalaajia (siirtymässä seuraavalle tasolle mahdollisesti teknologiayhtiön kanssa). ABB työskentelee koko ekosysteemin kanssa suunnitellakseen ja kehittääkseen uusia ratkaisuja nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

”Digitaalisten teknologioiden käyttöönotto on edelleen paljon hitaampaa prosessiteollisuudessa kuin mitä voisi odottaa", sanoi Sanjit Shewale, Global Business Line Manager, Digital, ABB Process Industries. ”Asiakkaat kohtaavat uusia haasteita testatessaan ja skaalatessaan muutosta edistäviä ratkaisuja. Ne tarjoavat kuitenkin mahdollisuuksia hyödyntää teknologioita säilyttääkseen yrityksen arvokkaan osaamisen ihmisten jäädessä eläkkeelle tai vaihtaessa työpaikkaa aiempaa useammin. Kehittämällä yhdessä teknologioita voimme saavuttaa enemmän ja saada investoinneille nopeasti ennennäkemättömät energianhallinnan, tehokkuuden, kestävän kehityksen, turvallisuuden ja palvelun tasot."

ABB työskentelee parhaillaan muiden kansainvälisten teknologiayritysten kanssa integroidakseen generatiivisen tekoälyn kaltaiset ominaisuudet ABB Ability™ -teollisuusohjelmistoonsa. Se auttaa teollisuusyrityksiä parantamaan tiedonkeruuta, hyödyntämään operatiivista dataa tehokkaammin ja saavuttamaan merkittäviä parannuksia tehokkuudessa ja tuottavuudessa. Yhteistyötä tehdään myös koskien aloitteita, joilla vauhditetaan digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoa ja nettonollapäästötavoitteiden saavuttamista. Yksi esimerkki tällaisesta on reaaliaikainen tiedonsiirto ABB:n järjestelmiin integroidulla pilvipohjaisella ohjelmistolla.

  • ABB:n edistyneet digitaaliset ratkaisut auttavat tehtaita saavuttamaan tavoitteensa dataan perustuvan päätöksenteon avulla. Kuva: ABB
  • Kaivosyhtiöt optimoivat energianhallintaa, vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja integroivat uusiutuvia energialähteitä digitaalisten ratkaisujen avulla. Kuva: ABB
  • Metalliteollisuus voi vastata energiankäytön ja kustannusten optimoinnin haasteisiin ottamalla käyttöön digitaalisia ratkaisuja. Kuva: ABB
  • Digitaaliset ratkaisut auttavat sementinvalmistajia vähentämään energian ja raaka-aineiden käyttöä sekä helpottavat vaihtoehtoisten polttoaineiden hyödyntämistä. Kuva: ABB
  • ABB korostaa prosessiteollisuuden mahdollisuuksia saavuttaa täysi potentiaalinsa digitaalisten ratkaisujen avulla. Kuva: ABB

ABB:n toiminnan ytimessä ovat viisi keskeistä pilaria: operatiivinen huippuosaaminen, prosessitehokkuus, omaisuuden suorituskyky, kestävä kehitys, verkottunut työvoima sekä kaikkeen tähän liittyvä kyberturvallisuus. Näitä hyödyntäen ABB tukee asiakkaitaan, joiden tulee pysyä innovaatioiden nopeassa tahdissa, optimoida tehokkuutta ja vähentää energiankulutusta ja kustannuksia.

[1] Digital technologies can cut global emissions by 20%. Here's how | World Economic Forum (weforum.org)

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn X WhatsApp