ABB:n Novolink™-moduulit integroivat teolliset moottorin käynnistysratkaisut älykkäisiin valmistusstrategioihin

ABB:n Novolink™-moduulit integroivat teolliset moottorin käynnistysratkaisut älykkäisiin valmistusstrategioihin

Novolink™-moduulit integroivat AF-kontaktorit automaatio- ja älykkäisiin tehdasjärjestelmiin ja mahdollistavat reaaliaikaisen optimoinnin ja ennustavan kunnossapidon

ABB kuroo umpeen tehtaan sähkömoottoreiden ja älykkäiden tehtaiden välistä kuilua. Yhtiön uudet Novolink-älylaitemoduulit AF-kontaktoreille ovat täysin yhteensopivia B&R:n ohjelmoitavien logiikkaohjainten ja automaatiojärjestelmien kanssa. Tämä on useiden kehittyneiden koneiden valmistajien käyttämä integroitu ohjelmistoympäristö.

Moottorit pyörittävät teollisuutta ja niitä on miljoonittain asennettuina ympäri maailman. Kansainvälinen energiajärjestö (IEA) on arvioinut, että teollisuuden sähkömoottorilla toimivat järjestelmät kuluttavat maailmanlaajuisesti noin 30 % kaikesta sähköstä. Novolink yhdistää sähkömoottorit teknisesti kehittyneempiin automaatio- ja älytehdasjärjestelmiin. Näin asiakkaat saavat reaaliaikaista dataa ja analytiikkaa toimintansa tehostamiseen ja energiaa säästävien strategioiden toteuttamiseen.

ABB:n Motor Starting and Safety -liiketoimintaryhmän tuoteryhmäjohtaja Pietro Esposto sanoo: ”Novolink-laitteiden lanseeraus osoittaa, miksi koneenrakentajat luottavat ABB:hen teknologiakumppanina niiden laajentaessa älykkäitä valmistustoimintojaan. Novolink on ainoa ratkaisu, jossa huipputason toiminnot ovat heti käytettävissä AF-kontaktoreilla ja ilman asiantuntijan tekemää kaapelointia. Novolinkillä moottori voidaan suojata ja sitä voidaan valvoa erittäin yksinkertaisesti ja tehokkaasti.”

Novolink on nopea ottaa käyttöön. Pieni laite on helppo napsauttaa paikalleen. Se voidaan asentaa jälkikäteen käytössä oleviin AF-malliston 24 voltin DC-ohjattuihin kontaktoreihin. Kontaktoreista, moottorista ja kytketyistä kuormista saatavat tiedot yhdistyvät saumattomasti B&R:n automaatiojärjestelmään. Ohjelmointi on helppoa, koska kaikki data on saatavilla yhdestä syöttösolmusta. Suojaustoiminnot on näin ollen helppo räätälöidä sovelluksen tarpeisiin.

”Novolinkin etävalvontaominaisuudet tunnistavat ongelmat varhain, joten kunnossapidossa mahdollisiin ongelmiin voidaan reagoida ennalta. Se takaa, että laitteisto kestää pidempään”, sanoo ABB:n Electronic Relays & Controls -liiketoimintaryhmän globaali tuotepäällikkö Peter O. Müller. ”Kun Novolink-älylaitteet valvovat tärkeitä sähkölukemia ja moottoreille sekä yleisille kuormansyöttäjille merkitseviä kunnossapitolaskureita, ne vievät Industry 4.0 -digitalisaatiostrategioita eteenpäin. Tehtaiden tehokkuutta ja luotettavuutta voidaan parantaa ja pitkän aikavälin kustannuksia vähentää datapohjaisilla toiminnoilla, joita ovat esimerkiksi ennakoiva kunnossapito, etäohjaus, reaaliaikainen optimointi, välitön vianmääritys ja ennakoiva analytiikka.”

SFM1 Novolink -kontaktorimoduuli valvoo tärkeitä kunnossapitotilastoja, muun muassa moottorin käyttötunteja sekä kontaktorin kytkentäjaksoja ja suojauksen laukaisuja.

Sovelluksiin, joissa tarvitaan vahvempaa moottorin suojausta, on saatavilla valinnainen SCV10 Novolink -älyvirta-jännitemoduuli, joka valvoo kytketyn laitteiston tilaa. Älyvirta-jännitemoduuli mittaa moottorin jännitteitä, vaihevirtoja, tehoa, taajuutta, harmonista kokonaissäröä ja muita tärkeitä parametreja.

Kehittynyt lämpömalli laskee todellisen lämpökuorman, laukeamisajan ja jäähtymisajan, minkä ansiosta valittavien laukaisuluokkien 5E–30E ohjaus voidaan optimoida. Laitteessa on integroituna myös virtamuuntaja, jonka nimellisvirta on enimmillään 40 A ja joka mittaa jännitettä 690 voltin vaihtovirtaan asti. Laitteet auttavat havaitsemaan mahdolliset kuorman syötön tai syöttäjäpuolen häiriöitä ja nopeuttavat ongelmanratkaisua.

Lisätietoja siitä, miten laitteet voivat parantaa älykkäitä valmistusstrategioita, on osoitteessa solutions.abb/novolink. Novolink on uusinta uutta ABB:n ainutlaatuisen kattavassa automaatiovalikoimassa. Yhtiöltä on saatavilla valikoima ratkaisuja, jotka on helppo yhdistää B&R:n järjestelmiin. Automaatioratkaisuja voidaan tehostaa esimerkiksi ABB Jokab Safety -antureilla, jotka voidaan kytkeä suoraan B&R:n turvajärjestelmään. Niiden yhteensopivuus on testattu ja sertifioitu.  

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com 

ABB:n Electrification-liiketoiminta kuuluu maailman johtaviin sähköisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittajiin. Se toimii yli 100 maassa ja sillä on yli 200 tuotantolaitosta. Yli 50 000 työntekijäämme ovat sitoutuneet toimittamaan turvallisia, älykkäitä ja vastuullisia sähköistysratkaisuja ja uudistamaan näin tapaa, jolla ihmiset elävät, ovat yhteydessä ja tekevät työtä. Muovaamme sähköistyksen tulevaisuuden trendejä ja erottaudumme teknologisilla ja digitaalisilla innovaatioillamme. Erinomainen toimintamme tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen teollisuudessa, rakennusalalla sekä jakeluverkkojen, infrastruktuurin ja liikenteen parissa toimiville asiakkaillemme. Lisätietoa on osoitteessa  https://go.abb/electrification

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp