ABB ja AWS kehittävät sähköajoneuvokalustojen käytön tehokkuutta

ABB ja AWS kehittävät sähköajoneuvokalustojen käytön tehokkuutta

  • ABB laajentaa sähköajoneuvokaluston hallintaratkaisuvalikoimaansa lanseeraamalla PANIONin, uuden sähköauton latauksen suunnitteluratkaisun
  • Sähköajoneuvokalustojen ja latausinfrastruktuurin reaaliaikaiseen hallintaan
  • Helpottaa energiankäytön seurantaa ja latauksen aikataulutusta

ABB:n digitaalisen sähköisen liikenteen yritys, PANION, ja Amazon Web Services (AWS) ovat yhdessä kehittäneet pilvipohjaisen ratkaisun. Nyt yritykset lanseeraavat ensimmäisen sähköajoneuvojen latauksen suunnitteluratkaisun, PANIONin, joka on testattavana. Ratkaisu on kehitetty sähköajoneuvokalustojen ja latausinfrastruktuurin reaaliaikaiseen hallintaan. Ratkaisulla toimijoiden on helpompi seurata energiankäyttöä ja suunnitella kalustonsa lataukset.

Maailmanlaajuisesti sähköhenkilöautojen, -linja-autojen, -pakettiautojen ja -kuorma-autojen määrän odotetaan nousevan 145 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä. Tämä luo paineita globaalin latausinfrastruktuurin parantamiselle1. Vastauksena ABB kehittää teknistä infrastruktuuria alustapalvelua (PaaS) varten. Siinä on joustava pohja sekä PANIONille, sähköajoneuvojen latauksen suunnitteluratkaisulle, että muille kuljetusliikkeille tarkoitetuille ohjelmistoratkaisuille.

”Siirtyminen sähköajoneuvoihin aiheuttaa yhä operaattoreille useita uusia haasteita”, sanoo PANIONin perustaja ja toimitusjohtaja Markus Kröger. ”Tavoitteemme on tukea tätä muutosta innovatiivisilla ratkaisuilla. Olemme tehneet yhteistyötä AWS:n kanssa ja hyödyntäneet markkinoiden johtavan emoyhtiömme ABB:n asiantuntemusta. Nyt voimme julkistaa sähköajoneuvojen latauksen suunnitteluratkaisumme PANIONin. Tämä modulaarinen ohjelmistoratkaisu auttaa kalustopäälliköitä tekemään sähköajoneuvokalustostaan mahdollisimman luotettavan, kustannustehokkaan ja aikaa säästävän.”

ABB ja AWS ilmoittivat sähköajoneuvokalustoihin keskittyvästä yhteistyöstään maaliskuussa 2021. ABB ja Amazon Web Services ovat yhdistäneet voimansa uudessa PANION-sähköajoneuvojen latauksen suunnitteluratkaisussa. Siinä on hyödynnetty ABB:n asiantuntemusta energianhallinnasta, latausteknologiasta ja sähköisen liikenteen ratkaisuista sekä Amazon Web Services -yrityksen kokemusta pilvipalveluiden kehittämisestä. Muiden kolmannen osapuolen toimittajien ohjelmistoissa on kuljetusliikkeille usein vain rajallisesti toimintoja, eikä niissä ole eri ajoneuvomalleihin ja latausasemiin liittyvää tarvittavaa joustavuutta. Tässä uudessa vaihtoehdossa on skaalautuva, turvallinen ja helposti räätälöitävä ohjelmistoratkaisu sekä helppokäyttöinen laitteisto, joilla sähköajoneuvokaluston hallintaa voidaan tehostaa ja luotettavuus maksimoida.

”Sähköajoneuvokalustojen pitää olla luotettavia ja tehokkaita, jotta voimme saavuttaa vastuullisen tulevaisuuden”, sanoo Amazon Web Servicesin Automotive Professional Services -yksikön johtaja Jon Allen. ”ABB, PANION ja AWS tekevät yhdessä sähköajoneuvojen tulevaisuudesta mahdollista. Jatkamme innovointia, koska haluamme auttaa tuon vision toteutuksessa ja osaltamme varmistaa, että päästöt vähenevät.”

Uuden sähköajoneuvojen latauksen suunnittelun PANION-ratkaisun beetaversiossa on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia. Niillä on tarkoitus saada kuljetusliikkeille aikaan kokonaisratkaisu, kun se julkaistaan lopullisesti vuonna 2022.

Tärkeimpiä etuja on latauksen suunnittelualgoritmi, joka auttaa vähentämään käyttö- ja energiakustannuksia ja varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden. Latausaseman hallinta -ominaisuudella alusta voi muodostaa tiedonsiirtoyhteyden latausasemiin latausten aikatalutusta, toteuttamista ja mukauttamista varten. Näitä täydentävät ajoneuvo-omaisuuden hallintatoiminto, jolla järjestelmään saadaan kaikki tarvittavat reaaliaikaiset telemetriatiedot. Mukana on myös virheenkäsittely- ja tehtävänhallintamoduuli, jolla voidaan käynnistää toimenpiteitä. Niillä puolestaan voidaan puuttua lataustoiminnoissa ilmeneviin suunnittelemattomiin tapahtumiin ja virheisiin, joiden ratkaiseminen edellyttää ripeästi paikan päällä tehtäviä konkreettisia toimenpiteitä. ABB:n E-mobility-divisioonan pääjohtaja Frank Mühlon sanoo: ”Olemme tehneet yhteistyötä AWS:n kanssa vasta lyhyen aikaa, mutta olemme jo saavuttaneet paljon. Olemme hyvillämme siitä, että voimme siirtää ensimmäisen tuotteemme testivaiheeseen. AWS:n ohjelmistokehityksen asiantuntemuksen ja pilviteknologian johtavan osaamisen ansiosta voimme tarjota laitteistosta riippumattoman älykkään ratkaisun. Sen avulla kuljetusliikkeiden on huomattavasti helpompi hallita sähköajoneuvokalustojaan luotettavasti. Se tuo kalustotiimien saataville innovatiivisia ja turvallisia palveluita, joita kehitämme jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

1 https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2021

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Tietoja PANIONista

PANION on johtavan teknologiayhtiö ABB:n startup-yritys, joka keskittyy sähköajoneuvokalustojen älykkääseen, pilvipohjaiseen hallintaan. Tämän Berliinissä toimivan yrityksen perustamista on ohjannut vahva usko siihen, että innovatiiviset ja vastuulliset liikenne- ja kuljetusratkaisut ovat avaintekijöitä puhtaalle ja vihreälle tulevaisuudelle. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä ABB:n ja Amazon.com, Inc. -yhtiöön kuuluvan Amazon Web Services (AWS) -yritysten kaltaisten kumppaneiden kanssa ja kehittää ratkaisuja, jotka yhdistävät pilvipalveluiden edut sähköiseen liikenteeseen. Perimmäisenä tavoitteena on luoda edellytykset kohti vähempipäästöistä tulevaisuutta.  www.panion.org

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp