A Samsung C&T és az ABB megállapodást köt az okosépületet szolgáló megoldások bővítéséről

A Samsung C&T és az ABB megállapodást köt az okosépületet szolgáló megoldások bővítéséről

  • A Samsung C&T épületfelügyeleti rendszerét integrálják az ABB otthonautomatizálással, hogy kiterjesszék az intelligens csatlakoztathatóságot az egyes lakásoktól a teljes épületig.
  • Az új együttműködés lehetővé teszi, hogy a többlakásos épületek lakói a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-technológiáját egy felhasználói felületről használhassák.
  • A partneri együttműködés közös innovációs lehetőségeket nyit a kereskedelmi és lakóingatlan-kezelők számára, különösen az automatizálás, az energiagazdálkodási és a szolgáltatási rendszerek terén.

A nagyméretű lakó- és kereskedelmi ingatlanok, valamint a többlakásos lakóépületek élhetőségének és energiahatékonyságának javítása érdekében az ABB Smart Buildings és a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group ("Samsung C&T") a mai napon új, globális megállapodást kötött, hogy közösen szállítanak integrált, holisztikus épületautomatizálási, megbízható energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldásokat. Az ABB és a Samsung Electronics 2022 áprilisában már aláírt egy külön, globális megállapodást, amelynek célja a lakóépületek holisztikus, intelligens épülettechnológiájának előmozdítása volt az ABB-free@home® és a Samsung SmartThings integrációja révén.

A megállapodás mindkét fél törekvését jelzi, hogy integrálja a holisztikus épületfelügyeleti megoldásokat –például a Samsung C&T Homeniq okosotthon platformja, az ABB-free@home® rendszer és az ABB i-bus® KNX –, ami jelentősen kiszélesítheti az egyetlen épületfelügyeleti eszköz alkalmazásával lehetséges lakás- és épületgépészeti szolgáltatások vezérlésének körét. A lakók választhatnak a Homeniq alkalmazás, az ABB-free@home® app és az ABB fali panelek között, így egyetlen felhasználói felületről vezérelhetik a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-eszközét. Az integrált, könnyen kezelhető és rugalmas termékek és megoldások iránti növekvő vásárlói igény kielégítése érdekében a partnerség egy újabb mérföldkő a hatékonyabb energiagazdálkodás, az alacsonyabb energiaköltségek és a jobb életminőség biztosítása felé.

Az ingatlanokban lévő összes energiahálózati rendszer kezelésének és felügyeletének új képessége várhatóan csökkenti a csatlakozási díjakat azáltal, hogy csökkenti a csúcsidei fogyasztást, és felgyorsítja a fotovoltaikus (PV) berendezések megtérülését.

Az új partnerséget üdvözölve Lucy Han, az ABB Energetika üzletág Smart Buildings divíziójához tartozó épület- és lakásautomatizálási globális termékcsoport vezetője elmondta: „Ez az izgalmas új megállapodás a Samsung C&T-vel újabb fontos lépés a zökkenőmentes és átfogó intelligens épülettechnológiák és szolgáltatások portfóliójának bővítésében, és tükrözi a partnerekkel való együttműködés iránti folyamatos elkötelezettségünket a globális energiahatékonysági kihívások megoldása érdekében.”

„A nyílt technológiák és az iparági átjárhatósági szabványok iránti elkötelezettségünk töretlen, és a ma bejelentett megállapodás lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi és a nagyléptékű lakóépületek fejlesztését szolgáló portfóliónkat kiterjesztjük az ingatlankezelési szintre.”
Hyejung Helen Cho, a Samsung C&T Life Solution Department vezetője hozzátette: „Az építőipari vállalatok, az ingatlanfejlesztők és -üzemeltetők is kihasználhatják a Samsung C&T eszközeinek és az ABB Smart Home vezérlőeszközeinek kombinált, teljes körű kínálata által garantált előnyöket és kényelmét. A Samsung C&T platformjának választéka folyamatos lehetőségeket mutat a fejlesztők számára, hogy idővel tovább fejlesszék a technológia színvonalát.”

Az épületek a felelősek az energiafogyasztás 40%-áért1 és a globális üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátásának 30%-áért2, de a gyorsan fejlődő technológiák jelentős csökkentést ígérnek ezen a téren. A Samsung C&T-vel kötött új megállapodás további közös innovációs kezdeményezésekhez vezet, amelyek középpontjában egy újonnan továbbfejlesztett ingatlankezelési platformmal kapcsolatos partnerség áll. Az év elején Koreában kidolgozott koncepció előzetes tesztelése után jelenleg további közös kísérleti projektek kidolgozása folyik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

1 (UNEP) https://www.euenergycentre.org/images/unep%20info%20sheet%20-%20ee%20buildings.pdf

2 https://www.eesi.org/topics/built-infrastructure/description

Röviden a Samsung C&T-ről: A Samsung C&T Engineering & Construction Group több mint 40 éves mérnöki és építőipari tapasztalattal rendelkezik a világ minden táján. A csoport a következő kulcsfontosságú területekre összpontosít: kereskedelmi és lakóépületek, polgári infrastruktúra és üzemek építése.

A Samsung C&T, követve a Creating Future Scape elnevezésű, új jövőképében foglalt célkitűzéseket, a fenntartható jövőt szolgáló különböző technológiák és megoldások kínálata révén az építőipari üzletágon túlmutató jövő építésére törekszik. Új üzletága az energetikai megoldásokra, az okosvárosokra és a platformszolgáltatásokra összpontosít, és ezáltal arra törekszik, hogy megoldja a társadalomi és a környezeti változások okozta különböző társadalmi problémákat.

Bővebb információk a Samsung C&T-ről: https://news.samsungcnt.com

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett. www.abb.com/electrification

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

További információ:

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp