Az ABB Robotics és a koreai élelmiszeripari vállalat, a Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics és a koreai élelmiszeripari vállalat, a Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

a tenger gyümölcseinek laboratóriumban történő előállítása terén

  •  Az ABB együttműködési megállapodást írt alá a Pulmuone céggel, hogy robotikai megoldásokat fejlesszenek ki a laboratóriumi körülmények között előállított élelmiszerek kezeléséhez.
  • A sejttenyészetek kezelésben és tesztelésében alkalmazott különböző lépések automatizálása csökkenti a kutatók fáradságos, ismétlődő feladatokra fordított idejét, és lehetővé teszi a folyamatok nyomon követhetőségét.
  • A robotizált automatizálás minimálisra csökkenti a sejttenyésztés és a tesztelés során a szennyeződés vagy az emberi hiba esélyét is.

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik.

„Nagyon örülünk a Pulmuone vállalattal folytatott jövőbeni együttműködésnek, aminek sikerét az ABB-nek az élelmiszeriparban és az élettudományok terén szerzett robotikai szakértelmével és tapasztalatával egyaránt segíteni tudjuk “– nyilatkozta Craig McDonnell, az ABB Robotics Business Line Industries részlegének ügyvezető igazgatója. „A robotok azon képessége, hogy mentesíteni tudják a szakképzett laboratóriumi dolgozókat a monoton, ismétlődő feladatok elvégzése alól, kulcsfontosságú előny egy olyan gazdaságban, mint Dél-Korea, ahol hiány van szakképzett munkaerőből. Emellett a robotok által kínált precizitás és ismételhetőség is nagy előnyt jelent az élelmiszeripari alkalmazásokban.”

A tengeri élelmiszerek mesterséges körülmények között történő előállítása során élő halakból sejteket izolálnak, majd sejtkultúrában tovább tenyésztik azokat. A megállapodás keretében az ABB és a Pulmuone az innováció számos kulcsfontosságú területén működik majd együtt, hogy közösen fejlesszék a sejtkultúrás tengeri élelmiszerek előállítási folyamatát, és megoldják az ilyen élelmiszerek jövőbeni tömeges előállítását. Az együttműködés magában foglalja a robotokra alapozott automatizálás kutatását és fejlesztését a termelés hatékonyságának növelése és a keresztszennyeződések megelőzése érdekében.

Az ABB az automatizálási megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a potenciális MI-alapú megoldásokat, szoftvereket, robotokat és az automatizálási szakértelmet is, a sejtkultúrás tengeri élelmiszerek előállítási folyamatának kifejlesztésére fogja fókuszálni. Bár a két félnek a konkrét megoldások körét még meg kell határozni, azonban egyes műveletek továbbra is emberi közreműködést igényelnek majd, így az ABB együttműködő robotok (kobotok) portfóliója valószínűleg kulcsszerepet fog játszani a jövőbeli megoldásokban. A kobotok úgy programozhatók, hogy biztonságosan, hagyományos védőberendezések nélkül dolgozzanak a munkafeladatokat végző emberek mellett.

„Az automatizálás és a robotika területén globális vezető szerepet játszó ABB mesterséges intelligencia alapú robotikai technológiájának és a Pulmuone-nak a sejttenyésztéses tengeri élelmiszerek termelésében meglévő speciális alaptechnológiájának integrálásával várhatóan növelni fogjuk technológiai versenyképességünket, és nagyobb szinergiát hozunk létre a fejlett tengeri élelmiszer-előállítási technológia fejlesztésében” – mondta Kim Sang-gu, a Pulmuone Technológiai Központ élelmiszerbiztonsági igazgatója. „A közeljövőben felgyorsítjuk a fenntartható módon előállított, sejttenyésztett tengeri élelmiszertermékek innovatív tömeggyártási rendszerének kidolgozását, ami terveink szerint úttörő technológiai újításokhoz vezet.”

Az ABB Robotics üzletágnak már világszerte voltak jelentős projektjei, és olyan iparágakban szállított megoldásokat, mint az egészségügy és az élettudományok, ahol számos robotot alkalmaztak minőségellenőrző laboratóriumokban. Az ezekhez az alkalmazásokhoz kapcsolódó tapasztalatok nagy része közvetlenül felhasználható lesz a Pulmuone-val folytatott közös, jövőbeli fejlesztési munkában is.

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága a világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási beszállítójaként az egyetlen olyan vállalat, amely átfogó és komplex portfólióval rendelkezik az ipari robotok, az autonóm mobil robotok és a gépautomatizálási megoldások terén, amelyek tervezését és működtetését az értékteremtő szoftvereink segítik. Az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig számos iparágban, a vállalkozások széles köre számára tesszük lehetővé, hogy tevékenységüket a piaci kihívásokkal szemben ellenálóbbá, rugalmasabbá és hatékonyabbá tegyék. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatba kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az üzletág több mint 11 000 főt alkalmaz a világszerte 53 országban működő több mint 100 egységében. go.abb/robotics

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp