Az ABB új folyamatautomatizálási megoldást vezet be a sörgyártás hűtési fázisában az optimalizálás és hatékonyságnövelés elősegítéséhez

Az ABB új folyamatautomatizálási megoldást vezet be a sörgyártás hűtési fázisában az optimalizálás és hatékonyságnövelés elősegítéséhez

  • A sörgyárspecifikus ABB Ability™ BeerMaker nevű, hűtési fázishoz készült intelligens folyamatautomatizálási megoldás javítja a biztonságot és a minőséget, illetve növeli a termelékenységet és a működési hatékonyságot.
  • A teljes sörfőzési folyamat összekapcsolhatóságának megteremtése fenntartható víz- és energiafelhasználást tesz lehetővé, és elősegíti a sörfőzdék eredményes digitalizációját.
  •  A sörfőző csapatok a modern felületeknek és az intuitív adatoknak köszönhetően jobb döntéseket tudnak hozni a megfelelő időpontokban.

Az ABB Ability™ BeerMaker intelligens folyamatautomatizálási megoldás bevezetését követően az ABB a felfűtési fázis után a sörfőzési folyamat hűtési fázisához is bevezette technológiai megoldását, ezzel támogatva a sörfőzdék működési hatékonyságát és a digitális megoldások alkalmazását. Az ABB sörfőzőmestere egy több tudományágat felölelő szakértői csapattal együtt fejlesztette ki a megoldást.

A sörfőzési folyamat hűtési fázisa a következő folyamatokat foglalja magában: az erjesztést és az érlelést, az élesztő kezelését, a szűrést, a szűrtsör-tartályok (BBT) felügyeletét, a helyben zajló tisztítást (CIP) és az összes másodlagos folyamatot. Ezek azok a szakaszok, amelyekben receptúramódosítások és új ízek próbálhatók ki, ami különösen fontos a sörfőzők számára. Az ABB moduláris automatizálással, digitális funkciókkal, szimulációs technológiával és fejlett folyamatirányítással (APC) biztosítja, hogy a megoldás segítséget nyújtson az ügyfelek jelenlegi kihívásainak leküzdésében, és megnyissa az utat a jövőbeli fejlesztések előtt.

Ez olyan megoldást kereső ügyfelek számára kedvező, amellyel javítani és optimalizálni tudják a folyamatokat, csökkenthetik az energia- és vízfogyasztást, valamint növelhetik a termelékenységet. A megoldás az ABB Ability™ System 800xA® DCS elosztott vezérlőrendszeren alapul.

Az elsősorban sörfőzdékre fókuszáló ABB Ability™ BeerMaker olyan kész és tesztelt mesterreceptek, folyamatok, sablonok és objektumok technikai csomagját nyújtja a felhasználók számára, amelyek különböző konfigurációs/receptparaméterek és vezérlési sémák segítségével könnyen az igényeikhez igazíthatók. A sörfőzők így hatékony gyártási eszközhöz jutnak, amely nem szab korlátokat a gyártási ütemtervüknek vagy a kreativitásuknak.

Az új megoldás kulcsfontosságúnak bizonyul majd a kreatív és speciális sörkészítés, valamint a bevált sörfőzési folyamatok támogatása terén. Adobe Stock-kép

  • Az új megoldás kulcsfontosságúnak bizonyul a kreatív és speciális sörkészítés, valamint a bevált sörfőzési folyamatok támogatásában. Kép: Adobe Stock
  • Az ABB Ability™ BeerMaker azoknak az ügyfeleknek kedvez, akiknek olyan megoldásra van szükségük, amellyel javíthatják és optimalizálhatják folyamataikat, csökkenthetik energia- és vízfogyasztásukat, és növelhetik termelékenységüket. Kép: Adobe Stock

„Tisztában vagyunk vele, hogy a minőség és a konzisztencia a legfontosabb tényezők közé tartozik a sörfőzők számára” – mondta Gernut van Laak, az ABB globális élelmiszeripari megoldásokért felelős vezetője. „Európában és világszerte egyre gyorsabban bővül a söripar, így minden eddiginél nagyobb prioritást élvez a sörgyártás hatékonyságának növelése. Ezért elengedhetetlen, hogy innovatív módszereket találjunk, miközben fenntarthatóbb módon és alacsonyabb állásidővel tudunk dolgozni.”

„A sörfőzdéknek továbbra is szükségük lesz a technológusok támogatására folyamataik fejlesztéséhez. Örömünkre szolgál, hogy automatizált megoldásunk beépített digitális képességeket kínál mind a digitális ikerrendszerekhez (a receptek teszteléséhez), mind a fejlett folyamatirányításhoz (APC), ami együttesen hatékonyabbá teszi a sörgyártást.”

A BeerMaker hűtési fázishoz kapcsolódó funkciója 2024 januárjától érhető el. Ez kulcsfontosságúnak bizonyul majd a kreatív és speciális sörkészítés, valamint a bevált sörfőzési folyamatok támogatása terén.

Az ABB folyamatautomatizálási üzletága olyan ipari műveletek automatizálását, villamosítását és digitalizálását teszi lehetővé, amelyek számos fontos területen nyújtanak segítséget – az energia-, víz- és anyagellátástól kezdve a termékek előállításán át egészen a piacra szállításig. Az ABB folyamatautomatizálási üzletága kb. 20 000 alkalmazottjával, vezető technológiájával és szolgáltatási szakértelmével segít a teljesítmény és a működési biztonság javításában a feldolgozóiparban tevékenykedő ügyfelei számára, ezzel támogatva a fenntarthatóbb és erőforrás-gazdaságosabb jövő elérését. go.abb/processautomation.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp