Tömeges e-mobilitásért az ABB elektromos hajtású autókhoz kifejlesztett töltőmegoldásával

Az ABB Electrification üzletág okos városokat szolgáló „Mission to Zero” (zéró kibocsátásért) küldetésének kulcsfontosságú elemét képező fenntartható közlekedési megoldások jegyében a digitális technológiák úttörője most e-mobilitási portfóliójának legújabb kiegészítőjét mutatja be.

Iparági elemzők évek óta írnak arról, hogy 2020 fordulópont lesz az elektromos járművek (EV) terjedésében, ugyanis az előrejelzések szerint globális piaci részesedésük 2020-ban* legalább 3%-ra emelkedik, majd állandó gyorsulást követően 2040-re** az 50%-ot is meghaladja.

ABB  Terra AC falitöltő
ABB Terra AC falitöltő
center

Az ABB a fenntartható közlekedési megoldások globális piacvezetőjeként piacra dobta új, váltakozó áramú Terra AC falitöltőjét, és ezzel újabb fontos lépést tett előre az e-mobilitás forradalmi térnyerésének útján.

Falitöltőnk nemcsak arra szolgál, hogy kielégítse az otthonok és a vállalkozások egyre fokozódó igényét a minőségi, ugyanakkor megfizethető csatlakoztatott töltés iránt, hanem a megújuló energia felhasználóinak egyre bővülő táborát is támogatja, mindazokat, akik a saját maguk által előállított energiát akarják felhasználni és a fogyasztás irányítását saját kezükbe kívánják venni.

Az új Terra AC falitöltő többféle változatban kapható – a legerősebb 22 kW teljesítményű –, hogy a világ minden táján kompatibilis legyen a lakások és épületek áramellátását biztosító helyi elektromos hálózatokkal. Biztonságos, okos és fenntartható töltési megoldást kínál, mely támogatja az ABB Electrification okosvárosokra szabott Mission to Zero küldetését, mely célja, hogy minden károsanyagkibocsátás-mentessé váljon.

A terméket néhány kiválasztott piacon – köztük Európában – vezetjük be az elkövetkező néhány hónap során, globális forgalmazása pedig 2020 májusáig kezdődik meg. Az AC falitöltőt az ABB partnerhálózatán keresztül lehet megrendelni.

Frank Muehlon, az ABB Global Business for E-mobility Infrastructure Solutions vezetője a következőket mondta: – Az urbanizáció, a digitalizáció és az iparosítás folyamatai mind abba az irányba hatnak, hogy feltétlenül változtatnunk kell, méghozzá jelentős mértékben, a közlekedés eddig kialakult gyakorlatán. Az egyenáramú gyorstöltés piacvezetőjeként felismertük, hogy gazdag szakmai tapasztalatainkra támaszkodva ki kell fejlesztenünk a váltakozó áramú járműtöltésnek egy gyökeresen új, az otthonokban és a munkahelyeken egyaránt megvalósítható éjszakai, illetve hosszabb időtartamú megoldását.

„A Terra AC falitöltő pontosan ezt a célt szolgálja: könnyen telepíthető, egyszerűen használható és zökkenőmentesen beilleszkedik napjaink fogyasztóinak digitális életmódjába, miközben lehetővé teszi számukra, hogy hatékony irányítást gyakoroljanak energiafelhasználásuk felett és aktívan hozzájáruljanak a mai és a jövőbeli generációk társadalmának zöldebbé tételéhez.”

A Terra AC falitöltő legfőbb előnye az a konnektivitás, mely lehetővé teszi a konfigurálás és a szoftverfrissítések végrehajtását egy dedikált alkalmazáson, illetve a távolból az adatfelhőn keresztül, ami hatalmas rugalmasságot biztosít, minimális helyszíni beavatkozást igényel, továbbá maximalizálja a rendelkezésre állás idejét és a töltés hatékonyságát.

Ráadásul minden töltőt egy olyan, a saját előállítású energia nagy pontosságú mérésére alkalmas órával szereltünk fel, amely integrálható az épületek fejlett terhelésszabályozási funkciókkal rendelkező okos energiakezelő rendszereibe. Mindez lehetővé teszi, hogy a lakások és a vállalkozások tulajdonosai a maximális töltési teljesítmény és költséghatékonyság szempontjainak megfelelően állítsák be eszközeik teljesítményét.

A Terra AC falitöltő további előnyei:

Kiváló minőség, nagy érték

• Az összeköttetés számos lehetősége, köztük Wifi, Bluetooth és Ethernet.

• A helytakarékos kialakítás problémamentes fali telepítést, illetve olyan állványos kivitelt is lehetővé tesz, amelyen két töltő egymásnak háttal helyezhető el.

• Mivel a Terra AC falitöltő sokféle csatlakozóval kapható, ezért az elektromos járművek többségével kompatibilis.

• A mostoha időjárási körülmények között pornak és víznek ellenálló kivitel hosszabb rendelkezésre állási időt és termékélettartamot biztosít.

A jövő kihívásainak is megfelelő rugalmasság

• Felhasználói alkalmazáson keresztül frissíthető egyszerű szoftver, mely megfelel a jövő elvárásainak.

• Az RFID-n vagy az alkalmazáson keresztül végrehajtható egyszerűsített hitelesítés rugalmassá teszi a nyilvános felhasználású eseti alkalmazásokat.

• Zökkenőmentesen integrálható az ABB kiegészítő épületautomatizálási megoldásaival.

Biztonság és védelem

• A töltőt független harmadik fél értékelte és tesztelte a legszigorúbb szabványelőírásokra.

• Az áramhatároló védelem maximális töltési teljesítményt biztosít a kismegszakítók indokolatlan kioldása nélkül.

• A beépített földelési hiba- és túlfeszültségvédelem a felhasználó és a jármű védelmét egyaránt szolgálja.

Az elektromos járművek infrastruktúrájának globális piacvezetőjeként az ABB a töltési és energetikai megoldások teljes körét kínálja elektromos autók, elektromos és hibrid hajtású buszok, valamint hajók és vasúti járművek számára. Az ABB még 2010-ben lépett be az elektromos járműtöltés piacára, és mára a világ több mint 80 országában 13.000-et meghaladó számban értékesített egyenáramú gyorstöltőket. Az ABB a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég vehette át a Global E-mobility Leader 2019 díjat.

2018 januárjától az ABB névadó partnere az ABB FIA Formula E bajnokságnak, a világ egyetlen tisztán elektromos hajtású járműveket felvonultató globális versenysorozatának. A bajnokság kiváló lehetőséget teremt ahhoz, hogy a cégek versenyszerű körülmények között mutassák be élvonalbeli fejlesztéseiket, ezzel is előre mozdítva az e-mobilitás technológiai fejlődését.

* LMC Global Light Vehicle Sales update 2019

**BNEF Elektromosjármű-jelentése 2019

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp