Az ABB útjára indítja az ABB Ability™ Augmented Field Procedures-t, hogy az egész energiaszektorban javuljon a dolgozók biztonsága és hatékonysága

A társaság innovatív augmentációs technológiát dolgozott ki azzal a céllal, hogy digitalizálja a helyszíni üzemeltető tapasztalatait, továbbá javítsa a helyszíni és a vezérlőtermi műveletek közötti interakciót.

A kifejezetten a helyszíni üzemeltetők igényeinek megfelelően kidolgozott technológia lehetővé teszi az elosztott helyszíni és üzemi vezérlőrendszer problémamentes integrációját, ami csökkenti az emberi hiba kockázatát és hatékonyabbá teszi a helyszíni műveleteket.

Felmérések szerint az iparban bekövetkező leállások több mint 20%-a emberi hibából származik, ezért az ABB Ability™ Augmented Field Procedures célja lehetővé tenni egyfajta konzisztenciát a manuális eljárások végrehajtása, a helyszíni üzemeltetési eljárások, valamint a karbantartási, illetve javítási technikák szabványosítása, a vezérlőtermi rendszerintegráció szabályozottabbá tétele, továbbá a feljegyzések digitális rögzítése terén, hogy az üzemeltetés során felhalmozott ismeretek ne vesszenek el és hasznosíthatók legyenek.

A hagyományos, papíralapú üzemeltetési eljárásoktól eltérő módon ez a technológia úgy teszi lehetővé az eljárások interaktív végrehajtását, hogy egy mobil eszköz segítségével következetesen, hatékonyan és biztonságosan végigvezeti az üzemeltetőt a folyamat egymást követő lépésein.

„Az emberi hibatényező a továbbiakban is jelentősen hozzá fog járulni a biztonsági problémák kialakulásához és a termelés esetleges leállásához” – mondta Chris Naunheimer, az ABB Energy Industries digitalizációs vezetője. „Mérnökeink sok időt áldoznak arra, hogy e megoldás segítségével felhasználják és értelmezzék az adatokat, ugyanis meg akarunk felelni ennek a kihívásnak, és valóban át akarjuk alakítani a munkavégzés jövőjét” – tette még hozzá.

Az operatív állomány tagjai ipari tabletek, okostelefonok és Microsoft HoloLens szemüvegek segítségével, a kéz használata nélkül férhetnek majd hozzá az üzemek eszközállományára, eljárásaira és folyamataira vonatkozó valós idejű adatokhoz, ami megnöveli a valós idejű együttműködés lehetőségét, és azonnali adatbevitelt tesz lehetővé közvetlenül a helyszínen, a felhasználói felületről.

Az iparág nagyvállalataival karöltve létrehozott rendszer bármilyen ipari környezetben, zöld- és barnamezős beruházások keretében megvalósult telephelyeken, üzemindítás, rutinjellegű karbantartás és kényszerű üzemleállás esetén egyaránt alkalmazható.

„Ügyfeleivel közösen az ABB egy olyan megoldás kifejlesztésén dolgozott, amellyel következetesebbé, adatközpontúbbá és még inkább digitálisan irányítottá teheti a telephelyi üzemeltetési eljárásokat” – folytatta Naunheimer. „A mi megoldásunk biztosítja, hogy ezek az eljárások ott és akkor álljanak a helyszíni munkafeladatokat végrehajtó dolgozók rendelkezésére, ahol és amikor arra szükségük van. Ez növeli a biztonság szintjét és a működés hatékonyságát, továbbá jelentős működési költségmegtakarítást biztosít ügyfeleink számára.”

Az olaj- és gázipar, a vegyipar, a feldolgozóipar, az energiaipar és a vízgazdálkodás területén működő gazdasági szereplők támogatásán keresztül ez a megoldás azzal fog hozzájárulni az üzemi eljárások átalakításához, hogy a digitalizációban, a mobilitásban és a konnektivitásban rejlő erőt közvetlenül a helyszínen dolgozó munkavállalók kezébe adja.

  • ABB Augmented Field Procedures HoloLens
  • ABB Augmented Field Procedures Tablet
  • ABB Augmented Field Procedures

Ez a megoldás is jó példája annak, ahogy az ABB a munkaerő-gazdálkodás vállalati szintű alkalmazásait támogatja – azokat az alkalmazásokat, amelyek célja, hogy a munkavállalók – bárhol dolgozzanak is – önállóan kezelhessék a rendszert.

„Ezekben a nehéz időkben fontosabb, mint valaha, hogy a dolgozók biztonsága és termelékenysége között húzódó keskeny határon megtaláljuk az egyensúlyt” – zárta gondolatait Naunheimer. Az ABB elkötelezetten kiáll mindkét szempont mellett, azaz vallja, hogy meg kell védenünk az embereket, ugyanakkor a távoli hozzáférés lehetőségének, valamint digitális eszközöknek és megoldásoknak a biztosításán keresztül segítenünk kell a vállalkozások talpon maradását, a legalapvetőbb szolgáltatások folyamatos működését.

Az ABB Energy Industries célja a biztonságosabb, okosabb és fenntarthatóbb projektek és működés előmozdítása, ehhez pedig olyan innovatív és integrált megoldásokat dolgoz ki, amelyek hozzájárulnak az ipar digitalizációjához, automatizálásához és villamosításához. Embereket és technológiákat kapcsolunk össze, hogy hozzájáruljunk ügyfeleink sikeréhez és a közösségek fejlődéséhez.

Az ABB Industrial Automation, az ABB ipari automatizálásra szakosodott üzletága, termékek, rendszerek és megoldások széles választékával áll a feldolgozóipari és a hibrid ágazatokban működő gazdasági szereplők rendelkezésére. Többek között iparág-specifikus integrált automatizálási, villamosítási és digitális megoldások, vezérlési technológiák, szoftver- és élettartam-szolgáltatások, valamint méréstechnikai, analitikai, tengerészeti és turbófeltöltő megoldások tartoznak ebbe a körbe. Az ABB Industrial Automation üzletága a második helyet foglalja el a piacon. Az ABB Industrial Automation a különböző szakterületek mélyreható ismeretével, gazdag szakmai tapasztalataival és szakértelmével segít ügyfeleinek versenyképességük és beruházásaik jövedelmezőségének javításában, illetve járul hozzá biztonságos, okos és fenntartható működésükhöz.

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp