Hatodik alkalommal aratott sikert az ABB egyetemi női mentorprogramja

Az ABB Kft. immáron a hatodik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját. A projekt során a vállalat legalább öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika, automatizálás, mechatronika területéről.

A női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég működésével, szolgáltatásaival és karrierlehetőségeivel.

A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik aktív - nappali, esti, levelező, aktív féléves - hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi műszaki főiskolán vagy egyetemen. Az ABB HR szakemberei a beérkező pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

A kiválasztott pályázók érdeklődésük és szakterületük alapján dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel közösen egyeztetett konzultációkon vehetnek részt a program időtartama alatt. A nyertesek az ezt követő 5 hónapban betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, hiszen havi egy alkalommal különböző témájú, félnapos programokat kínál nekik az ABB. Ezáltal gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, megismerhetik a különböző területeken dolgozó kollégák karrierútjait, illetve HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez. Mindemellett arra is jut idő, hogy a műszaki pályához szorosan kapcsolódó képességeket, készségeket is fejlesszék és ily módon gyakorlati példákon keresztül megismerkedjenek a projektmenedzsment, vezetés, vagy prezentálás rejtelmeivel. Gyakran előfordul, hogy a program alatt, vagy a későbbiekben valaki gyakornokként csatlakozik is az ABB csapatához – ahogy ez idén is történt.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a mentorokkal való találkozók március közepétől online beszélgetések formájában valósultak meg.

„2020 a hatodik év, hogy sikeresen valósítjuk meg női mentorprogramunkat, melynek célja a nők szakmai részvételének és elfogadásának erősítése a műszaki pályákon. Örömmel tapasztaljuk, hogy az elmúlt években növekedett a műszaki tanulmányokat folytató női hallgatók száma. Nagyon erős jelentkezőkkel kezdtük meg a kiválasztási folyamatot, így végül programunk nem a tervezett 5, hanem 8 résztvevővel indult el. A COVID 19 járványhoz kapcsolódó óvintézkedéseket betartva, a program utolsó három konzultációja során ABB mentoraink online platformon is sikeresen adták át a szakmai tapasztalataikat.” – mondta el Taira-Julia Lammi az ABB Kft. ügyvezető igazgatója.

Természetesen a programban részt vevő nyolc hallgatót is megkérdeztük, hogy mit adott számukra az ABB női mentorprogramja, íme az ő benyomásaik:

Cecília: „A programba azért jelentkeztem, hogy megismerjem a multik világát, illetve, hogy megtudjam, hogy milyen az ipar hozzáállása a női mérnökökhöz. Ezen a téren nem csalódtam. Azért volt érdemes részt vennem benne, mert megismertem az ABB világát, és fantasztikus emberekkel találkoztam (illetve jókat kávéztam, amíg élőben tudtunk találkozni), ezen túl pedig a soft skilljeim fejlődéséhez is hozzájárult a program.”

Bettina: „A mentorprogram során többek között azt éreztem leghasznosabbnak, hogy megismerhettem egy sokoldalú nemzetközi cég működését a munkavállalók szemszögéből, illetve ismeretet szereztem arról, hogy milyen képességek és szaktudás szükséges egy későbbi sikeres karrier megalapozásához.”

Bernadett: „Számomra a mentorprogram új ismeretekkel is bővítette szakmai tudásom, ezek mellett olyan jellegű kompetenciák ismeretéhez is hozzájutottam, melyek hasznosak a mérnöki szakterületen való elhelyezkedés szempontjából.”

Adriana: „A program elején úgy éreztem, hogy mély vízbe lettünk dobva, amikor a jelentkezés leadása után egy telefonos interjú következett, azonban utólag örülök neki, úgy gondolom, hogy hasznos tapasztalat volt.”

Evelin: „Nekem ez a női mentorprogram nagyon sok mindent adott. A programok nagyon változatosak és érdekesek voltak. Aminek a legjobban örülök, hogy el tudtam kezdeni itt a munkát, mint gyakornok, ugyanis a mentorprogramos interjún merült fel ez a lehetőség.”

Az előző évi programról készült videó az alábbi linken látható: https://www.youtube.com/watch?v=hQ-3B3neV94&t=55s

Read the article in English by clicking here.

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp