Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését

For English article please click the link below:

ABB celebrates 30 years of operation in Hungary by planting 1000 trees

• Az ABB 2021. októberében ünnepli magyarországi működésének 30 éves évfordulóját

• Ennek alkalmából az ABB támogatja 1000 darab facsemete elültetését a Pilisi Parkerdő területén, amelyek élettartmuk alatt akár 80 tonna szén-dioxid megkötéséhez járulnak hozzá

• Az ABB 2030-ra saját működését tekintve szén-dioxid-semlegessé kíván válni, a megújuló energiaforrásokra való folyamatos átállással, az energiahatékonyság javításával, valamint járműparkjának elektromos vagy más, nem környezetszennyező alternatívákra való átállításával.

Az ABB 2021. októberében ünnepli magyarországi működésének 30 éves évfordulóját. Az ABB mindig is fenntartható módon közelítette meg az üzleti tevékenységét, egyensúlyt teremtve a társadalom, a környezet és a gazdaság igényei között. Ezért döntött úgy, hogy ezen különleges évforduló alkalmából 1000 darab facsemete telepítésével is erősíti a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettségét.

  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését
  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését
  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését
  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését

A csemeték szakszerű elültetését a Pilisi Parkerdő munkatársai végzik el a Budaörsi Kopárokban. Az erdészek az olyan őshonos fafajok mellett, mint a molyhos tölgy, virágos kőris, mezei juhar, közönséges nyír és nagylevelű hárs, a biodiverzitás növelése érdekében cserjefajokat is ültetnek, például húsos somot és bibircses kecskerágót, valamint vadkörtét és sajmeggyet. Az elültetésre váró fák élettartamuk alatt akár 80 tonna széndioxid megkötéséhez járulnak hozzá.

„Az erdők a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésében kiemelkedő szerepet játszanak. Ugyanakkor a minél nagyobb fokú biodiverzitás, a sokféle növény- és állatfajnak élőhelyet biztosító erdő ellenállóbb, kevésbé kitett a klímaváltozás negatív hatásainak – mondta el a faültetés kapcsán Rittling István, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetvezetője.

  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését
  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését
  • Az ABB 1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését

A fatelepítésen kívül az ABB Magyarország kollégái bekapcsolódnak a Pilisi Parkerdő környezetének tisztán tartásába. Csapatépítő programként egy kétórás, vezetett erdei sétán is részt vesznek, ahol a Parkerdő természeti, kulturális és történelmi értékeit ismerhetik meg.

„A 30. évfordulóra tervezett faültetési akciónk illeszkedik az ABB 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiájába, melyben a vállalat - összhangban az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósítására irányuló törekvéseivel- elkötelezte magát, hogy partnerként együttműködik ügyfeleivel és a beszállítóival kibocsátásuk csökkentése érdekében, és hogy 2030-ra saját tevékenységeiben karbonsemlegességet érjen el” - nyilatkozta Szilvási Krisztina, az ABB Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) becslései alapján 2050-ig 500 és 3600 millió metrikus tonnányi szén-dioxidot kellene évente a légkörből kivonni új erdők telepítésével, hogy a felmelegedés ne lépje át a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest. Az ABB is csatlakozott a globális hőmérsékletemelkedés 1,5 °C alatt tartását célzó „Business Ambition for 1,5°C Campaign” -hoz, amely egy ENSZ-szervezetekből, vállalatokból és az iparágak vezető képviselőiből álló globális koalíció.

Az ABB Magyarország - az ABB stratégiájának megfelelően - az elkövetkező években egyértelműen a fenntarthatóságra legnagyobb hatást gyakorló területekre összpontosít majd. Ahhoz, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegességet érjen el működésében, célul tűzte ki, hogy javítja létesítményei és működése energiahatékonyságát. Ahol csak lehetséges, saját megoldásainak felhasználásával a telephelyein folytatja az energiagazdálkodási rendszerek telepítését, hogy kitapasztalja, a fenntarthatósági célok tekintetében hogyan tudja optimalizálni a kínálatát és az ügyfeleivel való együttműködését. Az ABB-nek már napjainkban is több mint 100 olyan telephelye van, amely független, külső tanúsító szervezet által minősített vagy saját tanúsítású energiagazdálkodási rendszerrel rendelkezik.

Vállalásai közé tartozik, hogy 2030-ra kizárólag megújuló forrásból származó villamos energiát szerez be. 2020-ban az ABB által felhasznált elektromos áram 32 százaléka vagy tanúsított zöldáram volt, vagy azt a vállalat a saját, fotovoltaikus erőműveiben állította elő. A cég tervei között szerepel az is, hogy 2030-ra elektromos hajtásúra cseréli le a több mint          10 000 járműből álló járműparkját.

Az ABB (ABBN: egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp