ABB Ability™ Energy and Asset Manager

Tudta, hogy…

... az ABB AbilityTM Energy and Asset Manager segítségével a létesítmények energiaköltségei akár 20%-kal is csökkenthetők?

Az elektromos energia fontos szerepet játszik az épületek, az ipari üzemek, az adatközpontok és a nyilvános létesítmények, köztük a repülőterek üzemeltetésében. A ServiceMax1 2017-ben készített felméréséből kiderült, hogy 2014 és 2017 között világszerte a vállalatok több mint 80%-ánál következett be nem várt áramszünet. Az ilyen áramkimaradások kárt okozhatnak a cégek működésében, ami jelentős anyagi veszteséggel jár. Az Aberdeen2 piaci információszerző cég szerint 2016-ban a berendezések nem tervezett leállása hatalmas összeget, óránként 260 000 dollárt emésztett fel. Ezenkívül a környezeti fenntarthatóság támogatása egyre fontosabb üggyé válik a villamosenergia iránt globálisan megmutatkozó keresletnövekedés tükrében. Épp ezért elengedhetetlen, hogy a cégek – költségeik csökkentése, és minél több energia megtakarítása mellett – maguk gondoskodjanak elektromos rendszereik és eszközeik biztonságáról.

Az ABB Ability™ Energy and Asset Manager a hardveres érzékelőkhöz analitikai szoftvereket társítva fejlett megoldást kínál a létesítmény-, energia- és eszközkezelők részére. Ez a megoldás szerte a világon azzal segíti hozzá a vállalatokat hatékonyságuk és jövedelmezőségük javításához, hogy betekintést enged a területükön működő számos rendszer energiafelhasználási és teljesítményadataiba. A rendszerekre vonatkozó valós idejű adatok monitorozása és elemzése útján lehetővé teszi, hogy a cégek idejekorán felfigyeljenek az esetleges hibákra, ezáltal csökkentve a nem tervezett leállások valószínűségét és fokozva működésük biztonságát. Például a világ legmagasabb épületében, a dubaji Burdzs Kalifában is ez a megoldás segíti az energia hatékony felhasználását. Az épület létesítménykezelő csapata képes távolról felügyelni a 400 helyi elektromos fogyasztó mindegyikének energiaellátását, így akár 30%-kal csökkentve az üzemeltetés költségeit.

Az energiafogyasztás pontos adatai és az energiahatékonyságot javító intézkedések egyszerűbbé teszik az energia takarékos felhasználását és a költségek csökkentését. Az egyetlen irányítópulton összefutó információk okostelefonon, táblagépen, illetve számítógépen keresztül érhetők el, ami lehetővé teszi, hogy a vállalatok rugalmasan kezeljék rendszereiket.

Fontosabb tényadatok:

Akár 20%-os megtakarítás az energiaköltségekből.

Akár 30%-os megtakarítás a működés költségeiből.

Akár 40%-os megtakarítás a karbantartás költségeiből.

Tudjon meg többet az ABB Ability™ Energy and Asset Managerről


1A GE Digitalhoz tartozó cég, a ServiceMax felmérése.
2Az Aberdeen jelentése.

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp