UniPack-G

Tudta, hogy…

… az ABB környezetbarát kompakt másodlagos alállomása, az UniPack-G a legzordabb körülmények között is tökéletesen megállja a helyét?

A kompakt másodlagos alálllomások (CSS) kulcsfontosságú szerepet töltenek be a villamos energia megbízható elosztásában, miközben fenntartják az elektromos hálózat egyensúlyát. A másodlagos hálózat a villamosenergia-elosztó hálózatnak az a része, amely az áramot a végfelhasználókhoz juttatja el. Ezen a másodlagos hálózaton belül a CSS alállomások jellemzően olyan kritikus elemeknek adnak helyet, mint a középfeszültségű kapcsolóberendezések, a kisfeszültségű kapcsolótáblák, a transzformátorok és az elektromos védőberendezések.

A föld alatti kábelrendszerek kiterjedésének növekedésével, és az urbanizáció folyamatos térhódításával az újabb távoli pontokon már nem érdemes betonból nehéz CSS egységeket kiépíteni. E kihívásra válaszolva az ABB egy olyan, az alállomásnak helyet adó házat fejlesztett ki, amely ötvözi az acél és a beton előnyös tulajdonságait, elég robosztus ahhoz, hogy megvédje a benne elhelyezett berendezéseket az extrém melegtől és hidegtől, ugyanakkor elég könnyű ahhoz, hogy jól szállítható legyen akár távoli helyekre is.

Ezt az új modulrendszerű platformot UniPack-G-nek neveztük el. A nevében található G betű az üvegszálerősítésű poliészter angol megnevezésére utal (GRP). A GRP-t ma már számtalan területen, a legkülönfélébb célokra használják fel – szélturbinák lapátjai, hajótestek, kábeltartó oszlopok és kerti bútorok egyaránt készülnek belőle. A házban a CSS alállomás mellett számos más elektromos berendezés is elfér.

Az ABB UniPack-G ház modulrendszerű kialakítása az alkalmazás legszigorúbb követelményeinek is megfelel, különösen olyan félreeső területeken, ahol megújuló energiát állítanak elő. Hideg, mérsékelt és forró éghajlaton, a nedves tengerparti sávoktól a napperzselte távoli sivatagos területekig mindenhol megbízhatóan működik.

Mivel az UniPack-G CSS ház jóval könnyebb, mint betonból készült társai, ezért szállítása sokkal olcsóbb, felállítása egyszerűbb. Alig igényel karbantartást, ami nagyon jól jön a nehezen megközelíthető távoli helyeken.

Az ABB egyik díjnyertes UniPack-G projektje a svájci Alpokban, a Lac des Toules mesterséges tavon kiépített napelemtelepen – a világ egyik legnagyobb úszó napfarmján található –, ahol az UniPack-G CSS alállomás 1.810 méteres tengerszint feletti magasságon működik.

Fontosabb tényadatok:

Kiváló hőszigetelésével és rozsdamentes anyagaival a legzordabb környezetben is megállja a helyét.

Akár 20%-kal tartósabb és negyed olyan nehéz, mint betonból készült társai.

Legmagasabb szintű  ívhúzás elleni védelme ideálissá teszi a közterületi telepítésre.

Tudjon meg többet az UniPack-G házról:

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp