Ekip Signalling 3T

Tudta, hogy…

...az ABB megszakítói a nap 24 órájában figyelemmel tudják kísérni a környezeti feltételek alakulását az elektromos rendszerek még jobb védelme érdekében?

A megszakító feladata, hogy az áramellátás megszakításával megvédje az elektromos rendszert a túlterhelés, illetve rövidzárlat okozta túláram károsító hatásával szemben. A kapcsolóberendezésbe beépített megszakító az iparban használt elektromos berendezések, pl. motorok ellenőrzésére és védelmére szolgál.

A hőmérséklet nagymértékben befolyásolhatja egy-egy megszakító, illetve kapcsolóberendezés életciklusát. Például egyetlen meglazult kötés olyan melegedést idézhet elő a kapcsolóberendezésben, amely az egész rendszert komolyan károsíthatja. Tapasztalatból leszűrt szabályként megállapítható, hogy minden 10 oC-os hőmérsékletemelkedés a felére csökkenti a megszakító élettartamát. Egy elöregedett megszakító drámai mértékben megnöveli a kapcsolóberendezés meghibásodásának valószínűségét, ami tartós áramkimaradásokhoz és ehhez kapcsolódóan további jelentős károkhoz vezethet.

Ennélfogva a hőmérséklet folyamatos ellenőrzése döntő fontossággal bír az olyan alkalmazások esetében, amikor az elektromos eszközök zord és nem túl biztonságos környezeti körülmények között működnek. Az ABB Ekip Signalling 3T szenzora három bemenetet biztosít a kapcsolóberendezésben lévő elemek hőmérsékletének ellenőrzésére, egyet pedig a külső érzékelőktől, így például a páratartalmat vagy a rezgéseket mérő szenzoroktól érkező adatok gyűjtésére. Az ezekből a kulcsfontosságú mérésekből származó adatok kielemezhetők és felhasználhatók testreszabható riasztások, illetve kimeneti parancsok kiadására más berendezések, például a szellőzőberendezések felé. Az adatokból kirajzolódó tendenciákat tartalmazó személyre szabott jelentések elkészítéséhez a valós idejű adatok betáplálhatók az ABB felhő alapú prediktív karbantartási rendszerébe, az ABB AbilityTM Electrical Distribution Control Systembe. A valós idejű környezeti adatok segítenek jobban megérteni az elektromos eszközök elöregedésének jellemzőit, ami lehetővé teszi a kezelők számára, hogy a valós igényeknek megfelelően ütemezzék a karbantartást, elkerülve ezzel a sok kiadással járó, váratlan leállásokat.

Fontosabb tényadatok:

A hőmérséklet folyamatos ellenőrzése.

Kevesebb váratlan leállás az elektromos rendszerekben.

Felhő alapú prediktív karbantartási rendszer.

Tudjon meg többet az Ekip Signalling 3T-ről:

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp