Tesztrendszerek

Tudta, hogy…

… az ABB az elektromechanikus rendszerek dedikált tesztelésének lehetőségét kínálja különféle iparágak számára?

Az ABB a világ élvonalába tartozó technológiai cégként komplex elektromos rendszereket fejleszt és gyárt szélmalmok, vonatok és a járművek minden más típusának a meghajtására. Azonban a történet itt még korántsem ér véget. Az ABB mindezek mellett további erőfeszítéseket tesz e rendszerek folyamatos fejlesztése érdekében, hogy szigorú gyakorlati tesztek végrehajtásával optimalizálja azok hatékonyságát és teljesítményét. Ezért az ABB egy olyan tesztrendszer-üzletágat hozott létre és tart fenn, amely szélenergia-alkalmazások és szélcsatornák felhasználásával az autóipar, a vasúti háttéripar és az energetikai ágazat hajtási megoldásainak tesztelésére szakosodott. A teszteredmények értékes és valós mérési adatokkal és visszacsatolással szolgálnak.

Az ABB fejlesztési célú próbapadjai fontos betekintést engednek egy adott rendszer teljesítményébe azzal, hogy valós körülményeket szimulálnak a gyártó kutatás-fejlesztési tevékenységének részeként. Egy tipikus próbapad a frekvenciaváltókból és villanymotorokból álló elektromos rendszert a szükséges mechanikával és automatizálási rendszerrel ötvözi.

Például a gyors tempóban bővülő elektromosjármű-iparban és a vasúti berendezésgyártók kutatási központjaiban az ABB számos próbapadját használják a hajtáslánc – tehát a frekvenciaváltó, a villanymotor, a sebességváltó és a tengelyek együttesének –, illetve egyedi alkatrészeknek a tesztelésére, mielőtt azok sorozatgyártásba kerülnének. Ilyen módon a teljesítmény egy-egy erőátviteli rendszer fejlesztésének teljes folyamatában biztosítható, illetve javítható.

Az ABB konténerbe szerelve, üzemkész állapotban tudja szállítani próbapad-megoldásait. Ezzel gyakorolja ugyanis a legkevésbé zavaró hatást a megrendelő működésére.

Fontosabb tényadatok:

Minden iparágban alkalmazható, ahol tengelyek forgó mozgást végeznek.

Próbapad, mint testreszabott megoldás.

Valós adatokkal szolgál a vizsgálat tárgyát képező berendezés működésének optimalizálása céljából.

Tudjon meg többet a tesztrendszerekről!

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp