Az ABB a beltéri légszennyezés csökkentése céljából piacra dobja az első érintésmentes, intelligens érzékelőt

Az ABB a beltéri légszennyezés csökkentése céljából piacra dobja az első érintésmentes, intelligens érzékelőt

Az új ABB FusionAir® Smart Sensor négy érzékelési lehetőséget kínál a beltéri levegőminőség, a biztonság és a kényelem fokozását szolgáló optimális feltételek megteremtéséhez.

A legújabb adatok szerint a beltéri légszennyezettség mértéke átlagosan 3,5-szer magasabb az épületeken belül, mint kültéren.1 Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelenleg ez „a világ legnagyobb egészséget veszélyeztető környezeti kockázata” 2.

A megfelelően végrehajtott alapos szellőztetés kulcsfontossággal bír a beltéri levegő minőségének (IAQ) javítása, és az illékony szerves vegyületeknek (VOC) való kitettség csökkentése szempontjából. Ez hozzájárul az egészséges környezet megteremtéséhez, védi az épületben tartózkodók egészségét, tehát javítja a termelékenységet.3 A kutatások arra is rámutattak, hogy a rossz minőségű beltéri levegő fejfájást, valamint torok- és szemirritációt okozhat, megnehezítheti a koncentrációt, azaz végső soron csökkenti a produktivitást, az illékony szerves vegyületeket pedig az ún. „betegségokozó ház tünetegyüttessel” hozták összefüggésbe.

Az új ABB FusionAir® Smart Sensor négy érzékelési lehetőséget kínál a beltéri levegőminőség, a biztonság és a kényelem fokozását szolgáló optimális feltételek megteremtéséhez
Az új ABB FusionAir® Smart Sensor négy érzékelési lehetőséget kínál a beltéri levegőminőség, a biztonság és a kényelem fokozását szolgáló optimális feltételek megteremtéséhez
center

Az ABB erre válaszolva dobja piacra új FusionAir Smart Sensor termékét, azt az opcionális helyiségvezérlő szenzorokkal felszerelt érintésmentes szobai érzékelőt, amely a beltéri levegő minőségének javítása és a vírusfertőzés kockázatának csökkentése érdekében alkalmas a hőmérséklet, a páratartalom, valamint a széndioxid (CO2) és a VOC-szint folyamatos ellenőrzésére.

Dr. Thorsten Müller, az ABB Global Product Group Building and Home Automation Solutions üzletágának vezetője ezekkel a szavakkal kommentálta a termék piaci bevezetését: „A beltéri levegő minősége hosszú évek óta fontos téma, de most a levegőben terjedő vírusok fokozott kockázata további kérdéseket vet fel. Igény van arra, hogy a lakók számára biztosítva legyen, hogy a környezetük a lehető legbiztonságosabb és legegészségesebb.”

„Innovatív FusionAir Smart Sensor érzékelőnkkel a beltéri levegő minősége kapcsán az egyre növekvő aggályok eloszlatásához mi is szeretnénk hozzájárulni a minél egészségesebb, biztonságosabb és kényelmesebb belső terek megteremtésén keresztül.”

A FusionAir Smart Sensor a hőmérséklet, a páratartalom, valamint a CO2- és a VOC-szint mérése mellett a fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) rendszerek, a világítás és a redőnyök működésének intelligens vezérlését is képes biztosítani passzív infravörös (PIR) szenzorok, illetve a beléptető rendszer adatainak felhasználásával. A FusionAir Smart Sensor visszacsatolja az informácókat a csatlakoztatott vezérlőkhöz, melyek ezekre reagálva intelligens módon szabályozzák a világítást, az árnyékolást és a HVAC-rendszer működését, hogy a lámpák ne maradjanak égve az üres tárgyalókban és a költséges HVAC funkciók se működjenek, ha épp nincs rájuk szükség.

A FusionAir Smart Sensor érzékelő egy alkalmazáson keresztül opcionális érintésmentes vezérlési lehetőséget biztosít a hőmérséklet beállításához, valamint a világítás, a HVAC- és az árnyékoló rendszer működtetéséhez. Azzal, hogy érintés nélküli vezérlést tesz lehetővé, tovább fokozza az épületben tartózkodók biztonságát az érintés útján terjedő betegségekkel szemben.

Az ABB méretezhető épületenergia-kezelési és -szabályozási megoldásához, az ABB Cylon® ASPECT®-hez csatlakoztatott FusionAir®-rel megoldható, hogy a foglalható tárgyalótermekben a megbeszélés megkezdése előtt automatikusan megtörténjenek a helyszín biztonságát, valamint a tökéletes hőmérséklet, páratartalom, világítás és árnyékolás megteremtését szolgáló beállítások, hogy a beltéri levegő minden szempontból a lehető legjobb minőségű és a legbiztonságosabb legyen.

A biztonságos beltéri környezet fenntartása érdekében a szenzor a használatba vett teremben is folyamatosan ellenőrzi a levegő megfelelő paramétereit. Szükség esetén a bent tartózkodókat jelzőfények figyelmeztetik, a FusionAir Smart Sensor pedig jelzi az épületfelügyeleti rendszernek, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Miután a megbeszélésnek vége, és a résztvevők távoztak a helyiségből, a FusionAir Smart Sensor az automatikus nagysebességű, és egyre gyorsuló légcsere beindításával alaposan átszellőzteti a helyszínt, hogy a terem tökéletes feltételekkel várja a következő eseményre érkezőket.

A FusionAir Smart Sensor gyorsan és egyszerűen telepíthető, kevesebb érzékelő kiépítését igényli, ezáltal is javítva a belső tér általános megjelenését és hangulatát. A számos érzékelő opcióval elérhető FusionAir ideális megoldást kínál kereskedelmi, idegenforgalmi és oktatási létesítményekben, illetve minden megosztott szabadidős tevékenységnek otthont adó környezetben.

ABB(ABBN: SIX Swiss Ex) is a leading global technology company that energizes the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. By connecting software to its electrification, robotics, automation and motion portfolio, ABB pushes the boundaries of technology to drive performance to new levels. With a history of excellence stretching back more than 130 years, ABB’s success is driven by about 105,000 talented employees in over 100 countries. www.abb.com

ABB’s Electrification Business Area is a global leader in electrical products and solutions, operating in more than 100 countries, with over 200 manufacturing sites. Our 50,000+ employees are dedicated to transforming how people live, connect and work by delivering safe, smart and sustainable electrification solutions. We are shaping the future trends of electrification, differentiating through technological and digital innovation while delivering an outstanding experience through operational excellence for our customers across utilities, industry, buildings, infrastructure and mobility. go.abb/electrification

1https://www.cleanairhub.org.uk/news-stories/indoor-air-pollution-3-5-times-worse-than-outdoor-air-pollution

2https://www.who.int/phe/health_topics/outdoorair/databases/en/

3 Breath-borne VOC Biomarkers for COVID-19:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.06.21.20136523v1.full.pdf

Az ABB Energetika üzletága, amely közel 200 gyártóüzemével a világ több mint 100 országában van jelen, globális piacvezető az elektromos termékek és megoldások fejlesztése, gyártása és értékesítése terén. Az üzletág több mint 50 000 munkatársa elkötelezett a biztonságos, intelligens és fenntartható villamosítás megvalósítása mellett. A technológiai és digitális fejlesztéseinkkel tevékenyen alakítjuk a villamosítás jövőbeni trendjeit, és a működési kiválóságon át kiemelkedő felhasználói tapasztalatot nyújtunk ügyfeleinknek a közműágazatban, az iparban, az építőiparban, az infrastrukturális ágazatban és a mobilitás terén. go.abb/electrification

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp