ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a PET Kupát a Felső-Tiszán, melynek fő célja a folyó megtisztítása a jórészt felvízi országokból érkező hulladéktól.

Június közepén az ABB Magyarország több mint 40 munkatársa azzal a céllal érkezett a Kiskörei Vízlépcső közelében fekvő Dinnyéshátra, hogy csatlakozzon a PET Kupa csapata által szervezett szemétszedő programhoz, és segítsen megtisztítani a tiszai ártér egy részét.

A céges csapat az ott töltött fél nap alatt 76 zsák szeméttől szabadította meg a környezetet, amit fahajóra rakva a partra szállítottak és a PET önkénteseivel szétválogattak. A szemetet három különböző színű zsákban gyűjtötték: feketében a kommunális hulladékot, világos zöldben a PET palackokat és egyéb műanyagokat, sötétzöldben pedig az üveget.

  • ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért
  • ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

A szelektált hulladékot a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. szállítja el. A tiszai hulladékok 50%-a magyar újrahasznosítő cégeknél kerül vissza a körforgásba.A flakonokból, palackokból műanyag cserép, gyeprács, oszlop, vagy kerti pad is készülhet, míg az üvegekből újra boros- és sörös üvegeket állítanak elő. A fém és alumínium hulladékból bármilyen terméket lehet gyártani (autóalkatrész, alu doboz, radiátor stb.)

center

„Tudatosan törekszünk arra, hogy vállalati programjainkat a fenntarthatóságot és a természeti erőforrások védelmét szem előtt tartva tervezzük és valósítsuk meg. Remekül sikerült az idei csapatépítőnk is, ahol egy hazai folyóvizünk védelmét és az újrahasznosítás elősegítését tűztük ki célul, és egyúttal a természetben együtt eltöltött nap élményeivel is gazdagodtunk” – mondta el Szilvási Krisztina, az ABB Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

  • ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért
  • ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért
  • ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

Az ABB elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt

Az ABB Magyarország - az ABB stratégiájának megfelelően - egyértelműen a fenntarthatóságra legnagyobb hatást gyakorló területekre összpontosít. Annak érdekében, hogy a Föld erőforrásait a jövő generációi számára is megőrizzük, az ABB az egész vállalatra kiterjedő megközelítést alkalmaz a körforgásos gazdaságban. A cél, hogy 2030-ra az ABB termékeinek és megoldásainak 80%-a fedjék le az ügyfeleink számára nyújtott körkörös megoldások, és a saját működése is körforgásos legyen.

Az ABB-nek 2013 és 2020 között 27%-kal sikerült visszafognia az általa előállított hulladék teljes mennyiségét. Erre építve a telephelyein világszerte keletkező hulladék mennyiségének további csökkentésére, illetve újrahasznosítására irányuló programokon keresztül folyamatosan csökkenteni kívánja ökológiai lábnyomát. Az erőforrások megóvása az ABB Sustainability 2030 stratégiájának egyik alappillére, és ahol azt a helyi körülmények engedik, ott kifejezett cél, hogy a lerakóba kerülő hulladék mennyisége nullára csökkenjen.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp