Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben

Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben

Az ABB „Kőbe zárt zene” (Frozen Music) című építészeti videósorozata innovatív épületeket, és az azokat megálmodó építészeket mutatja be a világ különböző tájairól.

A sorozat következő részében a Sydney melletti Casa Capace lakóegyüttesben teszünk látogatást.

Az épületben az ajtók, a redőnyök, a lámpák, a hőmérsékletszabályzók és az állítható magasságú munkalapok a lakók igényei szerint okostelefonról, laptopról, vagy éppen hangszórón keresztül működtethetők. Az automatizálásnak ezt a szintjét az ABB i-bus KNX technológiája teszi lehetővé.

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai azépítészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.

A sorozat következő része a Sydney közelében lévő Casa Capace lakóegyüttest mutatja be, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy az építészet jóval több a külső megjelenésnél. Ezek az épületek első ránézésre nem túl látványosak, de bizonyos értelemben egyedülállóak: a lakók minden igényének megfelelnek. A saját lakóingatlan létrehozásához olyan építész kell, aki személyiségével hitelesíti alkotását.

Az épületek tervezője Aaron Stevens, akinek minden vágya jó ügyeket szolgálni. Aaron felfogása szerint nem maga az épület a legfontosabb, hanem a benne élő emberek. Épületterveivel szeretné jókedvre deríteni a majdani lakókat és megteremteni a minőségi élet hangulatos tereit. A Casa Capace a legjobb példa erre. Az itt kialakított okosotthonok önálló életvitelt biztosítanak luxuskörülmények között, ami merőben más élményt nyújt, mint a hagyományos értelemben vett gondozó otthonok.

Aaron Stevens
Aaron Stevens

A századközépi modern stílus ihlette épületben a tervező a belső és külső terek összekapcsolására, az apró részletek és a nagy tömegek hangsúlyos megjelenítésére, valamint a színek, az anyagok, a felületek és a berendezési tárgyak megnyugtató harmóniájára helyezte a hangsúlyt. A letisztult külső mögött modern technológia rejtőzik, mely úgy segíti a lakók életét, hogy látható módon nem tolakodik be életterükbe.

Az ajtók, a redőnyök, a lámpák, a hőmérsékletszabályzók és az állítható magasságú munkalapok mindegyike, okostelefonról, laptopról, vagy éppen hangszórón keresztül működtethető, a lakók igényei szerint. Az automatizálásnak ezt a szintjét az ABB i-bus KNX technológiája teszi lehetővé. Mivel a rendszer nyílt forráskódú, különböző beszállítóktól vásárolt hardverelemekkel használható, azonban az egész mégis egyetlen közös szoftverplatformon működik.

  • Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben
  • Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben
  • Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben
  • Önálló életvitel minőségi körülmények között - ABB okosotthon vezérlés a Casa Capace-ben

Az ABB VoiceControl for KNX segítségével a lakók kedvenc hangasszisztensük segítségével működtethetik otthonukat. Az ABB más termékekkel is kivette részét az ingatlanfejlesztésből, többek között a fürdőszobákban elhelyezett jelenlétérzékelőkkel, vagy az ABB-Welcome® kaputelefon-rendszerrel, hogy a lakók könnyen ellenőrizhessék, ki van odakint.

Az ABB villamossági termékei látják el árammal azokat az elsődleges rendszereket, amelyek e lakások működőképességét biztosítják. Aaron csapata szorosan együttműködött a megrendelő DPN Casa Capace-val a vonatkozó előírások és az akadálymentesítési követelmények betartása érdekében. Ha megnézzük az elkészült épületeket, nincs ember, aki megmondaná, hogy ilyen előírások vonatkoznak rájuk. Inkább csúcskategóriás dizájner otthonok érzetét keltik, amelyekben bárki szívesen lakna.

Komoly teljesítmény ez az épület, mely jól érzékelteti, hogy az építészet milyen erővel képes vonzó, funkcionális és kényelmes lakókörnyezetet teremteni, olyat, amelyben mindenki otthon érezheti magát.

A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei ezen a linken tekinthetők meg.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) piacvezető globális technológiai vállalat, mely a hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását. Az ABB energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióit különböző szoftverekkel összekapcsolva tolja ki a technológia határait, hogy ezzel magasabb szintre emelje a teljesítményt. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerét a világ több mint 100 országában foglalkoztatott mintegy 105 000 munkatárs garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp