Rijkswaterstaat kiest voor betrouwbaarheid met upgrade van ABB-besturingssysteem

Rijkswaterstaat kiest voor betrouwbaarheid met upgrade van ABB-besturingssysteem

Rijkswaterstaat en ABB hebben de automatisering van belangrijke verkeerstunnels in Nederland aangepast om de betrouwbaarheid voor de komende tien jaar te garanderen. ABB bewijst daarmee dat kritische installaties langdurig en veilig ondersteund kunnen worden. In totaal zijn acht tunnels in de provincie Zuid-Holland aangepakt.

Alle tunnels in Nederland moeten aan de landelijke tunnelstandaard gaan voldoen. Daarvoor is een ingrijpende vernieuwing van de tunnels nodig. Tot het moment van deze vernieuwing moeten de tunnels bedrijfszeker blijven functioneren. Van belang is dat met name de automatisering van deze tunnels up-to-date gehouden wordt. Om die reden is ervoor gekozen om het SattLine besturingssysteem te upgraden. Zo is geborgd dat de tunnels de komende jaren optimaal kunnen functioneren.

Wilco Romeijnders, Account Manager ABB Process Automation voor Infrastructuur: “Voorafgaand is samen met Rijkswaterstaat een life cycle analyse adviesrapport opgesteld van het besturingssysteem voor alle Rijkswaterstaat tunnels in Zuid-Holland.

Het besturingssysteem dient niet alleen een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid te hebben, maar dient ook voor een lange periode ondersteunbaar te zijn. Dit realiseert ABB door (vervangende) componenten beschikbaar te hebben, waardoor de tunnel al sinds decennia operationeel is met hetzelfde besturingsplatform. Raymond Martens, Customer Service Group Leader, ABB Process Automation vult aan: “Belangrijk is ook dat er met deze upgrade geen wijziging van de applicatie optreedt. Deze dient anders geheel opnieuw gevalideerd en getest te worden.”

Op basis van het adviesrapport heeft ABB de upgrade uitgevoerd. Hierdoor beschikt Rijkswaterstaat weer over actuele informatie van het besturingssysteem, draait het platform op de nieuwste versie en is daarmee ook de cyber security up-to-date. Zo is er ook de komende jaren sprake van een optimale bescherming tegen nieuwe bedreigingen van buitenaf. Met een zo gering mogelijke investering bereikt Rijkswaterstaat voor de komende jaren een maximale beschikbaarheid en is de ondersteunbaarheid gegarandeerd.

Wilco besluit: “ABB ondersteunt haar automatiseringssystemen langdurig. Dat wordt ook in dit geval bewezen door de levering van één op één uitwisselbare hardware componenten en een upgrade van de besturingssoftware. ABB bewijst hiermee dat gebruikers gedurende een lange periode op de producten en diensten van ABB kunnen vertrouwen, maar ook dat ABB over de kennis en kunde beschikt om de life cycle van systemen verder te verlengen en waar nodig migraties naar nieuwe besturingssystemen kan uitvoeren. Dat geldt niet alleen voor de automatisering van verkeerstunnels en -bruggen, maar ook voor toepassingen in andere industrieën.”.

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp