Studenten Hogeschool InHolland te gast bij ABB Robotics Shanghai

Studenten Hogeschool InHolland te gast bij ABB Robotics Shanghai

Na bemiddeling door ABB Robotics Benelux hebben tien studenten en twee begeleiders tijdens een studiereis China een bedrijfsbezoek kunnen afleggen aan de Mega Factory van Robotics in Shanghai.

Van 21 oktober tot 4 november 2023 hebben 24 studenten Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde en vier begeleidende docenten van de Hogeschool InHolland een studiereis gemaakt naar China. De tien studenten Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde hebben met twee begeleiders een bezoek afgelegd aan de fabriek van Robotics in Shanghai. Hieronder een kort verslag en foto van een van de begeleidend docenten.

"Op maandag 30 oktober 2023 werden wij hartelijk ontvangen door de ABB Robotics Mega Factory in Shanghai. Deze fabriek is de nieuwste en de modernste fabriek tot nu van ABB Robotics. Het is een fabriek waarvan een derde van haar energievoorziening uit groene energie bestaat. Ook bespaart de fabriek op het waterverbruik door middel van het opvangen van regenwater zodat dit voor andere doeleinden kan worden gebruikt."

"Wij kregen een presentatie over de ontwikkeling van een bredere innovatie op het gebied van robotisering. Denk hierbij aan nieuwe producten zoals de OmniCore besturingseenheid. Maar ook over het gebruik van AI en robotisering in de zorg. Na de presentatie kregen wij een rondleiding in de factory. Dit was zeer indrukwekkend. Ook kregen we ruim de mogelijkheid om vragen te stellen."

"Bij deze willen wij ABB Robotics Benelux en de ABB Robotics Mega Factory in Shanghai heel erg bedanken voor het ontvangen van onze studenten in dit prachtige bedrijfspand met mooie innovatieve ontwikkelingen op het gebied van robotisering."

Nghia Phan
Begeleidend docent, Hogeschool InHolland

center

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp