Robotics Awards voor Teqram en RobWelding

Robotics Awards voor Teqram en RobWelding

Twee Nederlandse partners van ABB Robotics zijn in de prijzen gevallen bij de online bekendmaking van de Value Provider Awards 2023. In vijf categorieën reikt ABB Robotics deze gerenommeerde onderscheiding jaarlijks uit aan zijn partners die opmerkelijke prestaties hebben geleverd. Op 3 juni 2024 worden de Awards fysiek uitgereikt tijdens het Robotics Connect Event in Stockholm, Zweden.

Teqram

In de categorie 'Most Innovative Solution' werd Teqram uit Zwolle de Europese winnaar van de Award. Teqram ontwikkelde de EasyGrinder als volledig autonome robotoplossing. Deze zorgt voor grote verbeteringen in het proces van afwerken van plasma- en autogeen gesneden plaatwerkonderdelen zonder de noodzaak van programmeren of teachen. Met het gepatenteerde EasyEye 3D vision-sensor en intelligente robotbesturing kunnen ABB-robots nu autonoom werken en moeiteloos pallets, stapels en productgeometrie herkennen. Het selecteren, positioneren en wisselen van gereedschappen en grijpers voor het oppakken en bewerken als slijpen en ontbramen van verschillende plaatwerkproducten is volledig autonoom. Bekijk hieronder de video over deze toepassing bij hun klant Ancofer Stahlhandel. De video is Duits en Nederlands gesproken en in het Engels ondertiteld.

RobWelding

Daarnaast werd RobWelding uit Dodewaard in de categorie ‘Outstanding Performance’ ook Europese winnaar van de Award. RobWelding is als totaalleverancier van lasrobots partner voor alles wat met robotlassen te maken heeft. Zo heeft RobWelding voor hun klant EeStairs de fabricage van trappen revolutionair veranderd met de robotoplossing ‘Lassie’. In plaats van twee trappen per dag te produceren, kan EeStairs in dezelfde tijd nu acht trappen maken. Hierbij zijn een handling- en een lasrobot geïntegreerd in een geautomatiseerd systeem dat efficiënt een trap van 1m² assembleert. De trap is volledig afgestemd op de unieke voorkeuren van de klant via een online configurator. Bekijk hieronder de video over deze toepassing bij EeStairs. De video is Nederlands gesproken en in het Engels ondertiteld.

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp