ABB opent nieuwe energie-efficiënte fabriek van 20 miljoen euro in België

ABB opent nieuwe energie-efficiënte fabriek van 20 miljoen euro in België

Version française

English version

  • Nieuwe energie-efficiënte faciliteit om te voldoen aan de toenemende vraag naar slimme bouwcomponenten tijdens de energietransitie.
  • Energieoptimalisatie, nieuwe apparatuur en een nieuwe fotovoltaïsche installatie leveren naar verwachting jaarlijkse operationele energiebesparingen op van meer dan 9.400 MWh.
  • Een vermindering van de CO2e-uitstoot van meer dan 6.700 ton per jaar wordt verwacht dankzij zonnepanelen, warmtepompen, waterkoelcircuits en het gebruik van hernieuwbare energie.

ABB heeft een nieuwe spuitgietfabriek van 20 miljoen euro geopend in Evergem, bij Gent in België, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige, slimme en duurzame elektrificatieoplossingen in Europa. De moderne fabriek is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van energie-efficiëntie door de installatie van nieuwe  spuitgietmachines, digitale technologieën en automatiseringsoplossingen. Het vervangt een bestaande faciliteit die bij ABB kwam als onderdeel van de overname van GE Industrial Solutions in 2018. De site zal meterkasten en verdeelkasten produceren die dienen als beschermende behuizingen voor elektrische verdelingscomponenten zoals stroomonderbrekers, zekeringen, schakelaars en meters, die zorgen voor de veilige distributie, meting en controle van elektriciteit in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.

De wereldwijde markt voor elektrische behuizingen zal naar verwachting groeien van $7,42 miljard in 2024 tot $13,15 miljard in 2032[1]  als gevolg van de toenemende vraag naar nieuwe gebouwen, de modernisering van bestaande gebouwen met efficiëntere en betrouwbaardere elektrische systemen en de vooruitgang in elektrische distributie. [1] Source: https://www.fortunebusinessinsights.com/electrical-enclosure-market-109042    

De nieuwe vestiging van Evergem maakt deel uit van ABB's Mission to Zero™-initiatief om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in de vestigingen van ABB aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd klanten te ondersteunen om hun BKG-uitstoot te verminderen door een stappenplan voor koolstofarme technologieën aan te reiken dat ze kunnen implementeren. Het initiatief zal naar verwachting de CO2e-uitstoot met meer dan 6.700 ton en het energieverbruik met meer dan 9.400 MWh per jaar verminderen ten opzichte van 2019 in de vorige faciliteit. De maatregelen zullen naar verwachting leiden tot een jaarlijkse besparing op de energiekosten van ongeveer 2,5 miljoen euro. Uitgerust met energiezuinige machines zal naar verwachting 10 procent van de benodigde energie op de locatie worden opgewekt door 1 330 zonnepanelen op het dak, terwijl de rest afkomstig zal zijn van gecertificeerde groene energiebronnen. LED-verlichting, opladers voor elektrische voertuigen (EV), warmtepompen, koelwatercircuits en een nieuwe luchtventilatie-installatie dragen ook bij aan de vermindering van energie en CO2-uitstoot.

  • Nieuwe spuitgietfabriek in België.
  • Nieuwe energie-efficiënte faciliteit om te voldoen aan de toenemende vraag naar slimme bouwcomponenten tijdens de energietransitie.
  • De nieuwe vestiging van Evergem maakt deel uit van ABB's Mission to Zero™-initiatief.

De Evergem site zal continu het energieverbruik monitoren en optimaliseren door gebruik te maken van ABB's eigen digitale oplossingen zoals ABB Ability™ Building Analyzer, die gegevens over gebouwen en nutsvoorzieningen in realtime volgt en bruikbare inzichten biedt om de energie-efficiëntie te optimaliseren. Dit, in combinatie met het gebruik van groene energie en warmtepompen, vergemakkelijkt ook de vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. In de komende maanden zullen aanvullende digitale technologieën, zoals een gebouwbeheersysteem, worden geïntroduceerd om de energie-efficiëntie verder te verbeteren.

"De Mission to Zero™-aanpak in Evergem is een belangrijk voorbeeld van onze doelstelling om een koolstofarmere samenleving mogelijk te maken en van ons engagement om de overgang naar een duurzamere productie te versnellen," zei Mike Mustapha, President van de divisie Smart Buildings van ABB Electrification. "Deze geavanceerde site is ontworpen om aan de toekomstige vraag te voldoen, niet alleen aan de huidige behoeften. De integratie van geavanceerde technologieën en innovatieve processen die de efficiëntie en productiviteit kunnen optimaliseren, nu en in de komende jaren, zal een leerschool en routekaart voor duurzaamheid zijn voor onze mensen en klanten. In 2024 en daarna zullen we in Evergem digitale technologieën blijven combineren met maatregelen om het energieverbruik te verminderen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te verhogen."

Om een koolstofarme maatschappij mogelijk te maken, hanteert ABB een rigoureuze, op wetenschap gebaseerde aanpak van de netto-nuldoelstellingen, in lijn met de Net-Zero Standard van het Science Based Targets initiative (SBTi). ABB werkt samen met klanten om emissies te vermijden en hernieuwbare energie op te voeren. Een schaalbaar programma, Mission to Zero™, omvat energieopwekking, energiebeheer en gebouwautomatisering voor industriële en commerciële activiteiten.

Ga voor meer informatie over ABB's Mission to Zero™ programma naar https://new.abb.com/mission-to-zero

ABB is een technologieleider op het gebied van elektrificatie en automatisering, die een duurzamere en grondstofzuinigere toekomst mogelijk maakt. De oplossingen van het bedrijf verbinden technische kennis en software om te optimaliseren hoe dingen worden gemaakt, verplaatst, aangedreven en bediend. Voortbouwend op meer dan 140 jaar uitmuntendheid zetten de meer dan 105.000 werknemers van ABB zich in voor innovaties die de industriële transformatie versnellen. www.abb.com 

[1] Source: https://www.fortunebusinessinsights.com/electrical-enclosure-market-109042

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp