Nieuwe CLT-inbouwdoos

Nieuwe CLT-inbouwdoos

Snel en gereedschaploos te installeren

Met de nieuwe CLT-inbouwdoos van ABB is een inbouwdoos leverbaar die speciaal werd ontwikkeld om de bouwsnelheid en -nauwkeurigheid waar CLT bekend om staat, te optimaliseren. Dankzij de unieke 3-punts bevestiging zijn installatiesnelheid en bouwkwaliteit gegarandeerd.

ABB’s duurzaamheidsambities komen in een steeds groter aantal oplossingen nadrukkelijk naar voren. De nieuwe CLT-inbouwdoos is daar een mooi voorbeeld van. Deze doos sluit naadloos aan op de massieve houtbouw (CLT); een bouwmethode die door de grote woningbouwopgave en de groeiende belangstelling voor duurzaam bouwen snel in populariteit toeneemt. CLT combineert de constructieve voordelen van beton en staal met de ruime beschikbaarheid en het duurzame karakter van hout. Met CLT kan industrieel en daarmee nog nauwkeuriger en sneller worden gebouwd. Bovendien is CLT een stikstofneutrale, duurzame bouwmethode die het gebruik van cement en het transport daarvan voorkomt. Omdat CLT-bouwen een forse CO2-reductie tot gevolg heeft, vergemakkelijkt het de verlening van bouwvergunningen in omgevingen waar het milieu zwaar weegt.

Naadloze aansluiting op prefab-trend
Bij de CLT-bouwmethode worden wanden en vloeren door de producent in de eigen fabriekshal gefabriceerd. Voor leidingen en schakelmateriaal worden simpelweg sleuven of openingen in het hout gefreesd. Daarmee sluit de bouwmethode perfect aan op de eisen en wensen van de prefab-industrie. De nieuwe CLT-wanddoos van ABB is daarbij geschikt voor CLT-wanden van minimaal 80 mm dik en boorgaten van 76 mm.

Sneller installeren
De CLT-wanddozen van ABB zijn gereedschapsloos te monteren. Een degelijke montage is daarbij gegarandeerd dankzij de unieke gereedschaploze 3-punts bevestiging. De nieuwe doos is stekerbaar uit te voeren waardoor complete elektrische installaties tot 90% sneller, eenvoudiger en met minder onderdelen kunnen worden aangelegd. De installaties zijn op een later tijdstip ook weer snel, eenvoudig en zonder hak- en breekwerk te wijzigen of uit te breiden.

De CLT-inbouwdoos is onderdeel van een totaalaanbod voor de woningbouw. De nieuwe inbouwdoos voldoet uiteraard aan de IEC 60670-1 & -22.

Milieuproductverklaring EPD
Geheel in lijn met de duurzame bouwmethode is voor de nieuwe CLT wanddoos een milieuproductverklaring afgegeven. Deze Environmental Product Declaration (EPD) geeft gestandaardiseerde informatie over de milieueffecten van de wanddoos, waaronder CO2-emissies en de primaire energiebehoeften. Met deze verklaring kan de wanddoos op duurzaamheidscriteria worden vergeleken met wanddozen van andere fabrikanten die dezelfde functie vervullen. Dat zorgt voor transparantie in de bouw, bijvoorbeeld voor architecten, constructeurs en gespecialiseerde ontwerpers.

Lees meer over de CLT-inbouwdoos

MEER INFORMATIE

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp