viaFlex noodverlichtingssysteem

viaFlex is de nieuwe naam voor en opvolger van Sentara.

Niet alleen het uiterlijk van de kast en de toegepaste componenten zijn vernieuwd; het belangrijkste verschil zit hem in de gebruiksvriendelijkheid.

Het vernieuwde centrale batterijsysteem viaFlex biedt maximale flexibiliteit in de bouw, zowel centraal als decentraal, afhankelijk van de bouwconstructie en -voorwaarden. Belangrijkste pré is echter de toepassing van de bedienings- en programmeringssoftware viaFlex PRO. Deze zorgt voor intuïtieve bediening en vereenvoudigde installatie en inbedrijfname, maar vooral ook extra flexibiliteit bij uitbreiding.

center

Drie basiscomponenten

Het viaFlex-systeem bestaat uit drie basiscomponenten:

  • viaFlex centraal voedingssysteem (CPS): controle-unit met batterijen en Touch panel communicatiemodule
  • OS-module: autonoom functionerende onderstationmodule (uitbreidbaar tot 240 stuks per systeem)
  • FLX-schakelmodule (uitbreidbaar tot 19200 stuks per systeem)

Binnen het viaFlex-systeem hebben de viaFlex-onderstationmodules de volledige controle over de aangesloten armaturen. De werking van deze module is onafhankelijk van de besturing vanuit de viaFlex-voedingskast. Valt de communicatie weg? Dan heeft dit geen gevolgen voor de veiligheid van de installatie.

Brandcompartimenten

Evenals zijn voorganger vindt ook viaFlex zijn specifieke toepassing in brandcompartimenten. Omdat het onderstation zich in het brandcompartiment bevindt en er op drie niveaus spanningsuitval kan worden gedetecteerd, biedt het gebruikers veel meer overzicht. Dat maakt het projecteren van de centrale noodverlichtingsinstallatie heel eenvoudig, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op gebouwveiligheid.

Meer informatie over viaFlex staat in de VanLien Armaturen en systemen catalogus.

center

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp