DALI-noodverlichting

Noodverlichting met DALI-communicatie

VanLien introduceert een nieuwe range aan noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI (Digital Addressable Lighting Interface). Deze serie omvat diverse producten uit de productlijnen Evago, Aqualux en Serenga. Hierbij kan de noodverlichting worden geïntegreerd in het lichtmanagementsysteem van DALI. Als meest gebruikt platform voor de integratie van verlichting in gebouwbeheersystemen ontstaat zo de mogelijkheid ook de noodverlichting hierin op te nemen: integratie voor efficiënt toezicht in slimme gebouwen. Tevens heeft ABB een DALI-gateway beschikbaar, zodat interconnectie van lichtgroepen op de DALI- en KNX-platformen mogelijk is, met bediening en controle via het KNX-platform. Met de nieuwe producten biedt VanLien u flexibiliteit in het aansturen van de noodverlichting en zekerheid om alle cruciale informatie van uw installatie snel en eenvoudig te kunnen raadplegen.

center

Touch panel

Om de noodverlichting als separaat systeem te monitoren, biedt VanLien de mogelijkheid de noodverlichtingsarmaturen met DALI-communicatie te verbinden met een touch panel: DALI Control Unit. Dit touch panel is in het voorjaar van 2018 beschikbaar. Met het DALI-besturingssysteem voor noodverlichting kunnen armaturen worden geprogrammeerd. Gebruikers kunnen automatische functie- en duurtesten programmeren en zo deze op gewenste tijden laten uitvoeren. Dit verzekert ononderbroken functionaliteit.

Vele voordelen

Door zelf het testschema te bepalen, vinden testen niet langer plaats op ongewenste momenten. Ander voordeel is dat de resultaten van de testen worden opgeslagen in eenvoudig te downloaden rapporten. Dit logboek kan worden gedeeld met regelgevende instanties om zodoende de veiligheid van de noodverlichtingsinstallatie te kunnen aantonen. Tevens kan real time de status van de installatie worden uitgelezen - deze informatie op één scherm biedt 24/7 controle: veilig én gebruiksvriendelijk. Indien gewenst kunnen permanent uitgevoerde noodverlichtingsarmaturen ook individueel of in groepen worden geschakeld. Alle VanLien-producten in de reeks van DALI-noodverlichting zijn gecertificeerd en voldoen aan internationaal erkende standaarden, zoals de IEC 62386-101 en -202.

Bekijk de brochure DALI-noodverlichting op de documentatiepagina. Of download de PDF van de brochure direct.

center

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp