WWA en ABB Robotics rollen Partner-agreement verder uit

Links: Martijn Dubbelman - Sales Engineer ABB Robotics, Rechts: Maarten Hoogwout – Algemeen Directeur WWA
Links: Martijn Dubbelman - Sales Engineer ABB Robotics, Rechts: Maarten Hoogwout – Algemeen Directeur WWA
center

YuMi®, ABB’s collaboratieve Robot, bewijst zijn meerwaarde in tijden van social distancing bij het ondertekenen van de samenwerking. Doel van dit partnership is de realisatie van duurzame groei.

ABB Robotics, pionier in industriële en collaboratieve robots en geavanceerde digitale diensten en WWA, gespecialiseerd in productieautomatisering met robots en het ontwerpen van unieke productieprocessen, tekenen op 7 mei 2020 een nieuw Partner-agreement waarmee de reeds lang durende relatie opnieuw wordt bezegeld.

Met het tekenen van dit Partner-agreement willen beide partijen de samenwerking verder intensiveren. WWA realiseert unieke applicaties en innovatieve oplossingen op basis van het ABB Robotics productgamma, gebruikmakend van ABB’s RobotStudio voor programmatie en simulatiedoeleinden en tegenwoordig ook met regelmaat gebruikmakend van Virtual Reality technologie. Hierbij kan de robotgebruiker in de virtuele wereld zijn productiecel ervaren al voor de aanschaf en ingebruikname.

Martijn Dubbelman, Sales Engineer bij ABB Robotics:

WWA heeft uitgebreide technische kennis en ervaring op het gebied van complexe automatiseringsoplossingen. Met WWA hebben we een creatieve partner die zeer sterk is in assemblage- en spuittechnieken (verf, reiniging en stralen). Hier is veel behoefte aan in de markt, oplossingen voor grotere bedrijven en zeker ook bedrijven met een kleinere footprint (MKB/KMO) waar veel winst te behalen is door robotica te implementeren in de productieprocessen.

Samen met WWA zijn er een behoorlijk aantal mooie projecten succesvol opgeleverd waarin onze industriële robots zijn opgenomen. Dit gaat van metaal- en houtbewerking tot productassemblage en bijvoorbeeld de hogedrukreiniging van materialen.
Projecten die variëren van een enkelstuks robotcel tot een complexe multimove productielijn met meerdere robots, eigenbouw componenten en randapparatuur. WWA pakt deze projecten ‘turn-key’ aan van engineering tot inbedrijfstelling en verzorgt ook het onderhoud aan de installaties.

Maarten Hoogwout, Algemeen Directeur WWA:

WWA en ABB hebben een samenwerking welke inmiddels al bijna 20 jaar duurt. Wij zijn continu op zoek naar innovaties en partijen die klaar zijn voor de toekomst. Met de krachtige controllers van ABB, de open source software (RobotStudio) en de integratie van B&R oplossingen , biedt dit kansen voor zowel WWA als onze klanten. Deze mogelijkheden zullen op de zeer korte termijn onder andere terugkomen in een Augmented Reality applicatie om storingen snel op te laten lossen door operators en technische diensten.

Met het intensiveren van de samenwerking zorgen we ervoor dat beide partners klaar zijn voor de toekomst!

#WWA, #Robot Integrator, #ABB-Robotics, #RobotStudio, # Virtual-Reality, #Connected Services.

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp