Terugblik op deelname aan verpakkingsbeurs Empack

Voor het eerst sinds de coronapandemie vond Empack weer plaats; de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux. ABB Robotics was ook deze keer van de partij.

Op 8 en 9 september waren de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor een nieuwe editie van Empack. Honderden exposanten en duizenden bezoekers troffen elkaar in vier hallen om eindelijk weer face-to-face met elkaar te spreken en vooral ook te zien. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Vele innovaties met nieuwe producten en oplossingen werden getoond tijdens deze beurs.

Bezoekers aan de stand van ABB Robotics konden voor het eerst echt kennismaken met GoFa, een van de twee nieuwe cobots die eerder dit jaar werden geïntroduceerd. Zo was er de mogelijkheid om zelf het gemak te ervaren van het eenvoudig programmeren van deze cobot, zonder diepgaande programmeerkennis. Bij een tweede robotcel werd het effect van het veiligheidssysteem SafeMove getoond. Zodra de sensor je tussen een en twee meter afstand registreerde, begon de palletizer­robot langzamer te werken en bij nadering tot een meter direct te stoppen. Daarnaast konden bezoekers aan de ABB-stand genieten van een echt lekker kopje koffie, vers klaargemaakt door de Barista.

Een korte aftermovie van Empack 2021 vind je terug op www.empack.nl. De volgende editie van Empack vindt plaats in april 2022 en wordt dan in Gorinchem gehouden. Ook dan met ABB Robotics.

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp