Bescherming van industriële infrastructuur vereenvoudigen en verbeteren met cybersecurity oplossing van ABB

  • ABB Ability™ Cyber Security Workplace brengt beveiligingstools in één digitaal platform samen, stroomlijnt de weergave van complexe informatie en vermindert de blootstelling aan risico’s
  • De nieuwe oplossing dicht de huidige vaardigheids- en kenniskloof op het gebied van cybersecurity en zorgt dat kritieke industriële installaties beschermd zijn
  • Vereenvoudigde informatie over beveiligingscontrole maakt het voor operationele teams gemakkelijker om betere beslissingen te nemen en de beveiliging van industriële automatisering te verbeteren
center

ABB heeft ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) gelanceerd, dat de bescherming van kritieke industriële infrastructuur verbetert door zowel de beveiligingsoplossingen van ABB als die van derden samen te brengen in één eenvoudig, allesomvattend digitaal platform. Door informatie over cybersecurity toegankelijker en beter beheersbaar te maken, kunnen technici en operators problemen snel opsporen en verhelpen. Hierdoor neemt de blootstelling aan risico's af.

Volgens onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures, zullen de kosten van cybercriminaliteit door diefstal van intellectueel eigendom, verstoorde activiteiten en schade aan fysieke activa naar verwachting de komende vijf jaar jaarlijks met 15 procent stijgen1. Tegen 2025 kan dit een jaarlijkse kostenpost voor de handel van ongeveer 10,5 biljoen dollar betekenen. Dit staat gelijk aan 50 procent van het Amerikaanse bbp 2.

De nieuwe oplossing van ABB helpt deze groeiende dreiging aan te pakken en operationele activa efficiënter te beschermen door onderhoud van beveiligingscontroles een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden te maken en informatie in één overzicht samen te brengen. Veel van de bestaande cybersecurity tools zijn ondergebracht in verschillende systemen. Hierdoor moeten operators van het ene naar het andere systeem overschakelen om inzicht te krijgen in de statusinformatie, onderhoudstaken uit te voeren of te reageren op een incident. Informatie is vaak gepresenteerd op een complexe manier voor degenen die geen cybersecurity specialisten zijn of vertrouwd zijn met een specifieke toepassing. Dit brengt diverse risico’s met zich mee en kan leiden tot gaten in de beveiliging.

Matthew Virostek, Product Owner voor CSWP bij ABB:

"De CSWP-oplossing van ABB ondervangt deze uitdagingen door de informatie over de status van de beveiligingscontrole te vereenvoudigen en toegang op afstand mogelijk te maken. De domeinexperts van ABB kunnen hierdoor rechtstreeks verbinding maken met hun omgeving, wanneer extra ondersteuning nodig is. Operationele technologie en informatietechnologische netwerken worden ook geïsoleerd, zodat risico-elementen sneller worden geïdentificeerd. Dit leidt tot beter geïnformeerde, data gestuurde beslissingen die de prestaties en het gebruik van middelen helpen te optimaliseren en zo bijdragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen."

Volgens het laatste rapport van het World Economic Forum (WEF) heeft de wereldeconomie te maken met een tekort aan meer dan 2,7 miljoen cybersecurity professionals3, dat weliswaar gestaag afneemt, maar nog steeds te groot is. Volgens de (ISC) 2 Cybersecurity Workforce Study uit 2021, moet het aantal cybersecurity professionals met 65 procent groeien om kritieke industriële activa effectief tegen het toenemende aantal ransomware-aanvallen te beschermen.

Door het beheer van cybersecurity informatie te vereenvoudigen, wil ABB met het CSWP een nieuwe generatie specialisten aanmoedigen en werven. Met een verwachte wereldwijde uitgave van 7 biljoen dollar voor digitale transformatie van 2020 tot 20234 is het onderhouden van een solide pijplijn van talent voor cybersecurity essentieel om zowel kritieke infrastructuren als de bestaansmiddelen van mensen over de hele wereld te beschermen.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf dat de samenleving en de industrie transformeert om een productievere en meer duurzame toekomst te realiseren. Door digitalisering doorgedreven toe te passen in haar vier wereldwijde business units Electrification, Proces Automation, Motion en Robotics & Discrete Automation, verlegt ABB de grenzen en tilt de prestaties naar een nieuw niveau. Met een geschiedenis van meer dan 130 jaar, wordt het succes van ABB gedreven door ongeveer 105.000 getalenteerde werknemers in meer dan 100 landen. www.abb.com

ABB Process Automation is een marktleider in automatisering, elektrificatie en digitalisering voor de proces- en hybride industrieën. Wij bieden onze klanten een breed portfolio aan van producten, systemen en end-to-end-oplossingen, waaronder ons nummer 1 besturingssysteem, software en servicediensten, industrie specifieke producten, als ook meet- en analyse-, maritieme en turbo oplossingen. Als marktleider bouwen wij voort op onze diepgaande domeinkennis, ons gevarieerde team en onze wereldwijde inzetbaarheid. Wij reiken onze klanten de hulpmiddelen aan om concurrentievermogen te vergroten, rendement op investeringen te verbeteren en veilige, slimme en duurzame activiteiten uit te voeren.

1 https://cybersecurityventures.com/cybercrime-damages-6-trillion-by-2021/

2 https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=US

3 https://www.weforum.org/agenda/2022/03/closing-the-cybersecurity-skills-gap/

4 https://telecoms.com/507803/digital-transformation-spending-forecast-to-skyrocket-to-6-8-trillion/

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp