Video: 3D metaal printen met robotica

Video: 3D metaal printen met robotica

Printen in verschillende materialen, waaronder RVS, Aluminium, Titanium en gereedschapstaal? Benieuwd hoe partner/systeemintegrator K3D dat als full service 3D metaal print leverancier doet?

Onder andere door gebruik te maken van een ABB-robot – IRB 6700 – met een Meltio-laskop waarbij met het DED-principe (Directed Energy Deposition) wordt geprint. Benieuwd wat de voordelen hiervan zijn en wat er allemaal bij kwam kijken om dit mogelijk te maken? Bekijk dan de video van nog geen twee minuten; deze is in het Engels ondertiteld.

Over K3D

K3D beschikt over state of the art industriële 3D metaal printers met meerdere printtechnieken. K3D is een full service provider voor additive manufacturing: van het scannen van het onderdeel tot het printen ervan, de engineering van het product en de complete afwerking. Sinds 2014 is K3D één van de markleiders als het gaat om 3D metaal printen op industriële schaal. De selective laser melting technologie met een maximaal printformaat van 420x420x400 mm wordt in diverse materialen op meerdere machines aangeboden. Met meer dan 200.000 geprinte industriële applicaties heeft K3D een aardige track-record opgebouwd. Recentelijk is er een nieuwe printtechnologie aangekocht, gebaseerd op het DED principe (Directed Energy Deposition). Deze technologie bestaat uit een robotarm met aan het uiteinde een laskop waarmee met behulp van lasers lasdraad wordt versmolten tot eindproduct. Geen afval, flexibiliteit in het gebruik van meerdere materialen en een printformaat van 3000x4000x3000 mm moet een reden worden voor bedrijven om deze printtechnologie als een waardige productiemethodiek te gaan omarmen. Voor meer info: www.k3d.nl

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp