ABB utnevner Morten Wierød til å etterfølge Björn Rosengren som administrerende direktør

Ad hoc kunngjøring iht Art. 53 Listing Rules of SIX Swiss Exchange

ABB-styret har utnevnt Morten Wierød til administrerende direktør. Han tiltrer 1. august 2024, og etterfølger Björn Rosengren, som fratrer sin stilling som administrerende direktør med virkning fra 31. juli 2024, og går av med pensjon fra 31. desember 2024.

Fra 1. august 2024, til slutten av året, vil Björn Rosengren gi råd og bistå Morten Wierød og Executive Committee for å sikre en smidig overgang.

Morten Wierød (52), som er norsk statsborger, er oppnevnt av styret etter en grundig utvelgelsesprosess. Han begynte i ABB i 1998 og har fungert som medlem av ABBs konsernledelse siden 2019, for tiden som president for forretningsområdet Electrification og tidligere som president for forretningsområdet Motion. Morten Wierød har en mastergrad i elektroteknikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Morten Wierød
Morten Wierød
center

ABBs styreleder Peter Voser sier: «Jeg er glad for at vi etter en grundig utvelgelsesprosess kan utpeke en fremragende intern kandidat til å lede ABB. Morten er en sterk etterfølger av Björn med sin dype forståelse av ABB og vår desentraliserte driftsmodell i tillegg til hans omfattende ekspertise på tvers av våre viktige kundesegmenter og sterke resultater. Under Mortens ledelse vil ABB fortsette å fokusere på selskapets viktigste prioriteringer samtidig som de nye økonomiske målene og bærekrafts målene forblir solid forankret."

«Samtidig er styret veldig takknemlig overfor Björn for hans fremragende lederskap de siste fire årene. Han har vært sentral i implementeringen av driftsmodellen ABB Way, som har muliggjort en mer fokusert forretningsportefølje og forbedret selskapets resultater og bærekraftige ytelse. Björn vil overlevere et effektivt, mer lønnsomt og raskere voksende ABB.»

Morten Wierød kommenterte: «Jeg er takknemlig for at styret har gitt meg muligheten til å lede dette fantastiske selskapet hvis ansatte og teknologier er sentrale i utviklingen mot et lavkarbonsamfunn. Det har vært et privilegium å jobbe sammen med Björn de siste årene. Etter at vi har satt mer ambisiøse økonomiske og bærekraftige standarder for ikke lenge siden, vil jeg fortsette å fokusere på vår desentraliserte driftsmodell for å sikre det fulle potensialet til selskapets markedsledende posisjon innen elektrifisering og automatisering.»

Björn Rosengren kommenterte: «Det har vært en ære å lede ABB de siste årene, og jeg er overbevist om at selskapet vil være i gode hender med Morten. Sammen med mer enn 105 000 ansatte har vi forvandlet ABB til en fleksibel og målrettet leder innen elektrifisering og automatisering som spiller en viktig rolle for å akselerere energiomstillingen. Jeg er overbevist om at ABB er i en unik posisjon til å gripe mulighetene som ligger foran oss.»

En rekrutteringsprosess for Morten Wierøds nåværende stilling som President for forretningsområdet Electrification vil starte om kort tid.

Morten Wierøds fullstendige biografi er tilgjengelig på ABBs website. Høyoppløselige bilder kan lastes ned her og her.

Å notere: Detta er en norsk oversettelse av ABBs engelske pressemelding datert 23. februar 2024, som kan leses på www.abb.com/news. Dersom det oppstår tolkningsspørsmål, gjelder den engelske pressemeldingen.

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs mer enn 105 000 ansatte bygger på over 140 år med ekspertise, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp