ABB utnevner nye forretningsområde presidenter

ABB kunngjorde i dag at Giampiero Frisio er utnevnt som ny president for forretningsområdet Electrification og Brandon Spencer som ny president for forretningsområdet Motion. Begge blir en del av ABBs konsernledelse og tiltrer sine nye roller 1. august 2024.

ABBs konsernsjef Björn Rosengren sier: "Både Giampiero og Brandon er erfarne ledere med sterke resultater fra sine nåværende roller, der de driver lønnsom vekst i to av våre største divisjoner. Jeg er spesielt glad for at vi utnevner interne kandidater – det viser styrken til ABBs senior lederskap. Jeg er sikker på at de vil bygge videre på de sterke resultatene som er oppnådd innen Electrification og Motion de siste årene."

Morten Wierod, tiltredende konsernsjef, legger til: «Jeg ser frem til å jobbe med Giampiero og Brandon også i deres nye roller, når jeg tar over som ABB-sjef senere i år. Sammen med dem vil vi fortsette å ha en sterk konsernledelse som vil drive ABBs økonomiske og bærekraftige resultater.»

  • Giampiero Frisio, for tiden Division President Smart Power, ble utnevnt til Business Area President Electrification.
  • Brandon Spencer, for tiden Division President Energy Industries, ble utnevnt til Business Area President Motion.

Giampiero Frisio, divisjonssjef for Smart Power (innenfor forretningsområdet Elektrification) siden 2018, etterfølger Morten Wierod, som tidligere annonsert, blir ABBs nye konsernsjef fra 1. august 2024. Giampiero begynte i ABB i 1995 og har hatt en rekke lederstillinger inkludert alt fra operative roller til markedsføring og salg. Fra januar 2011 til november 2018 var han Managing Director for forretningsenheten Protection and Connection, Elektrification Products. Han har en mastergrad i elektroteknikk fra universitetet i Pavia i Italia. Giampiero er italiensk statsborger.

Brandon Spencer, divisjonssjef for Energy Industries (innenfor forretningsområdet Process Automation) siden 2020, etterfølger Tarak Mehta, som tidligere annonsert, forlater ABB for å overta rollen som administrerende direktør i Timken Group etter mer enn 25 år i ABB. Brandon begynte i ABB i 2006 og har hatt en rekke ulike lederroller med fokus på energisektoren. Mellom 2018 og 2020 var han Global Managing Director for ABB Process Industries. Før han begynte i ABB, hadde Brandon en rekke stillinger hos Siemens Power Generation. Han har en bachelorgrad i økonomi og en mastergrad i forretningsadministrasjon fra Crummer School of Business ved Rollins College i Winter Park, Florida. Brandon er amerikansk statsborger.

Fra 1. august 2024 vil ABBs konsernledelse bestå av: Morten Wierod (CEO), Timo Ihamuotila (CFO), Carolina Granat (HR Manager), Karin Lepasoon (Communication and Sustainability Manager), Giampiero Frisio (President Electrification) ), Peter Terwiesch (President Process Automation), Brandon Spencer (President Motion) og Sami Atiya (President Robotics & Discrete Automation). I tillegg tilsettes Mathias Gaertner i konsernledelsen senest 1. oktober 2024 som General Counsel and Company Secretary.

Merk: Dette er en norsk oversettelse av ABBs engelske pressemelding datert 23. mai 2024, som kan leses i sin helhet på abb.com/news. Dersom det oppstår tolkningsspørsmål, gjelder den engelske pressemeldingen.

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs mer enn 105 000 ansatte bygger på over 140 år med ekspertise, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp