ABB bidrar til grønt skifte i Buskerud med lading av første elbusser

Kollektivselskapet Brakar har satt i drift seks helelektriske busser fra Volvo på ruten mellom Drammen og Mjøndalen.

Buskeruds første elbusser lades blant annet med depotladere fra ABB (Foto: Brakar)
Buskeruds første elbusser lades blant annet med depotladere fra ABB (Foto: Brakar)
center

Buskeruds første normale elbusser betjener linje 51. Ruten er 15 kilometer og har 36 stoppesteder.

– Brakars satsing på elbusser i Buskerud er et godt tiltak for å redusere støy for både omgivelser og passasjerer og er viktig for å nå fylkeskommunens mål om at kollektivtransporten skal redusere klimagassutslippene med 30 prosent innen 2020 og halvering innen 2030 sammenlignet med 2006, sier Steffen Waal, administrerende direktør ved ABB i Norge. – Derfor er elbussene et viktig bidrag til det grønne skiftet i fylket.

Alle kan være tilkoblet

Elbussene fra Volvo lades i depot og ved rutens start og ende. ABB har levert to HVC depotladere for fullading av batteriene. Hver lader er utstyrt med tre ladebokser. Det betyr at alle elbusser kan tilkobles samtidig mens ladingen styres og overvåkes av hovedsystemet.

ABB HVC depotlader er på 150 kilowatt og inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

ABB leverer depotladere til Buskeruds første elbusser (Foto: Brakar)
ABB leverer depotladere til Buskeruds første elbusser (Foto: Brakar)
center

Optimal drift

ABBs leveranse til Volvo inkluderer opsjon på serviceavtale via ABB Ability for drift av ladesystemet.

– Det vil gi god innsikt i bruksmønsteret, bedre styring, maksimal oppetid, økt effektivitet og optimal drift av elbussene, forteller Waal.

ABB leverer ladeløsninger til elbusser i blant annet Akershus, Oppland og Trondheim.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering og roboter og drivsystemer, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for ABB Formel E, den helelektriske internasjonale FIA motorsportklassen, flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte. www.abb.no

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp