Circle K styrker elbil-satsingen med ladestasjoner fra ABB

Som den første bensinstasjonskjeden i Norge har Circle K inngått avtale med ABB om kjøp av 15 hurtigladere og 14 lynladere

Hurtigladere fra ABB klare til å fylle elektroner på norges elbiler
Hurtigladere fra ABB klare til å fylle elektroner på norges elbiler

Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine bensinstasjoner. Nylig undertegnet de en kontrakt med ABB om levering av 14 stykk 175 kW DC-ladere, såkalte lynladere, for elbiler. ABB skal i tillegg levere 15 stykk 50 kW-ladere, som er den vanligste hurtigladeren på markedet i dag.

De nye lynladerne er av typen Terra HP, som ved behov kan oppgraderes til å levere 350 kW. Dette skal gjøre det mulig å lade batteriene med nok strøm til å kjøre 20 mil allerede etter 8 minutters lading. Foreløpig er det ingen elbiler som er i stand til å lade batteriene på så høy effekt, men utviklingen går raskt og ladestasjonene er derfor forberedt for neste generasjon ladeteknologi.

Bensinstasjoner blir energistasjoner

For Circle K vil hurtigladerne bidra til at de kan beholde kundene også etter hvert som flere bytter fra bensin- og dieselbiler til elbil. Mens bilistene tidligere var avhengig av å finne en bensinstasjon for å fylle tanken, kan elbil-eiere fylle batteriene med kraft nær sagt hvor som helst, og gjerne i kombinasjon med handleturen. For bensinstasjonene er det derfor viktig å kunne tilby en ladeopplevelse som i fremtiden kan sammenliknes med ordinær tanking.

– ABB er opptatt av å bidra til å gjøre det enklere å velge grønne alternativer. God tilgang til rask og effektiv lading er et viktig bidrag for å gjøre elbil til et relevant alternativ også utenfor de store byene. Circle K har bensinstasjoner over hele landet, og ved å satse på hurtigladere fra ABB bidrar de til å senke terskelen for å velge elbil, sier Steffen Waal, administrerende direktør for ABB i Norge.

Ladestasjonene skal leveres i perioden februar-april 2019.

Ledende på hurtigladere i Norge

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur med en installert base på rundt 800 ladestasjoner i Norge, og produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere og hurtigladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABBs ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer. 

Laderne inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering og roboter og drivsystemer, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for ABB Formel E, den helelektriske internasjonale FIA motorsportklassen, flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte. www.abb.no

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp