Bestselgere rundstift og sikkerhetsbrytere

Kvalitet, funksjonalitet og sikkerhet betegner både våre serie med industristikkontakter og plugger og sikkerhetsbrytere. Under kan du lese mer om hver og en av dem.

Easy & Safe / Fast & Safe / Tough & Safe / Critical & Safe
Med lang erfaring i å designe og produsere industristikkontakter og plugger, kan ABB tilby produkter av høy kvalitet, funksjonalitet og pålitelighet. Våre fire serier dekker de fleste behov, uansett om du trenger en enkel vanlig rundstift eller en som tåler røff behandling, på en anleggsplass, i all slags vær. Vi har også svart rundstiftmatriell som passer perfekt i underholdningsbransjen eller rundstifter som tåler sterke kjemikalier. Med andre ord produserer vi rundstifter som dekker bruk i alle bransjer og de er designet med personsikkerhet som en av de viktigste kriteriene. Det moderne designet og det sterke ABB-merket gir verdier i enhver installasjon.

Vårt rundstiftmateriell er designet med personsikkerhet som en av de viktigste kriteriene.
Vårt rundstiftmateriell er designet med personsikkerhet som en av de viktigste kriteriene.

Easy & Safe
I Easy & Safe serien har vi kontakter i både IP44 og IP67. Begge seriene har høy kontaktytelse noe som øker pålitelighet, og reduserer nedetid og vedlikeholdskostnadene. Kontaktdelene er produsert med høy presisjon i kompakt messing. Dette betyr at de virker selvrensende under tilkobling og frakobling, samtidig som kontaktområdet holdes fritt for overslag. Kabelnipplene i Easy & Safe serien har en veldig bra tetnings- og strekkavlastingsfunksjon, og de kan brukes med et større spekter av kabler. 

Easy & Safe IP67 garanterer vann- og støvtetthet. Selv om vann eller støv sjelden forekommer i enkelte bruksområder, kan væske eller smuss komme inn i kontaktflatene i løpet av produktets levetid, noe som vil påvirke kontaktytelsen. Dette kan igjen føre til overoppheting, brente kontakter og behov for å bytte ut plugger og kontakter. Det verste scenariet er at væske eller støv når kontaktdelene, noe som igjen kan føre til ulykker med skader på det tilkoblede utstyret eller i verste fall personskader.

Bruksområder
Easy & Safe-serien er et utmerket valg til de fleste bruksområder der høy pålitelighet og sikkerhet er nødvendig. Som for eksempel:
• Industri
• Infrastruktur
• Bygg- og anlegg

Svart rundstiftmateriell
ABBs serie med svarte plugger og stikkontakter er tilpasset underholdningsapplikasjoner, som konsertsaler, kinoer, fjernsynsstudioer og utendørsarrangementer. Den svarte serien er perfekt for både innendørs og utendørs bruk, og de går i ett med sine mørke omgivelser.

Easy & Safe finnes i svart som smelter harmonisk inn i underholdningsbransjen.
Easy & Safe finnes i svart som smelter harmonisk inn i underholdningsbransjen.

Fast & Safe sparer opp til 60 prosent av installasjonstiden
Skrueløse klemmekoblinger øker i popularitet i tider med høyt fokus på produktivitet. Man sparer opp til 60 prosent av installasjonstiden med skrueløse klemmer.

Fast & Safe er et komplett tilbud av 16-32A plugger og kontakter, både som IP44 og IP67. I stedet for at en skrue sørger for kontakttrykket i klemmen, er Fast & Safe basert på fjærteknologi. I tillegg til å redusere installasjonstiden, gir fjærteknologien høy motstand mot vibrasjoner og varmefluktuasjoner.

Fast & Safe, skrueløse klemmekoblinger sparer opp til 60 prosent av installasjonstiden.
Fast & Safe, skrueløse klemmekoblinger sparer opp til 60 prosent av installasjonstiden.

Tough & Safe
Disse er utformet for drift i installasjoner med krevende miljøer og med høy tanke på personsikkerhet. Produktspekteret i denne serien er alt fra sprutsikker IP44, 63A til vanntett IP67, 16 - 125A. Enkelte produkter kan leveres med både innvendige og utvendige strekkavlastere.

Tough & Safe er utviklet til krevende miljøer og med høy tanke på personsikkerhet
Tough & Safe er utviklet til krevende miljøer og med høy tanke på personsikkerhet

Spesifikasjoner
• IP67 vanntett eller IP44 sprutsikker
• 16 - 125 A, 50 - 690 VAC
• IEC 60 309-1, -2
• Alle utvendige skruer er av rustfritt stål

Bruksområder
• Industri / produksjon
• Havner / båter
• Gruver
• Matindustrien


Critical & Safe
Denne serien er spesielt egnet for applikasjoner med høye krav til sikkerhet, holdbarhet og ytelse. Produktsortimentet er perfekt for applikasjoner med hyppig tilkobling og frakobling, og for bruk i offentlige områder.

Ekstra bryter på stikkontakten gir ekstra trygghet og personsikkerhet, takket være den mekaniske låsen som gjør det umulig å strømsette stikkontakten før riktig plugg er koblet til.  Pluggen kan ikke kobles fra uten at bryteren er slått av, stikkontakten er gjort strømløs og den mekaniske låsen har frigjort pluggen. Utstyret er laget av PBT eller aluminium. PBT er et plastmateriale som tåler røff bruk og er motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier som finnes i industrien. Aluminiumshuset er en blanding av aluminium og silisium som kalles silumin. Dette materialet er robust og gir utmerket beskyttelse mot korrosjon og påvirkning av sollys.

Critical & Safe, ekstra bryter på stikkontakten gir ekstra trygghet.
Critical & Safe, ekstra bryter på stikkontakten gir ekstra trygghet.

Sikkerhetsbrytere fra ABB sørger for at du og dine kollegaer har en trygg arbeidsplass
For å beskytte liv og helse krever forskriften/normen at det skal være montert en sikkerhetsbryter sammen med roterende maskiner. Dette eliminerer berøringsfaren på den delen av anlegget som er utkoblet, og det forhindrer utilsiktet innkobling av anlegget mens mekanisk/elektrisk vedlikehold pågår. Med andre ord, ved bruk av sikkerhetsbrytere vil faren for personskade eller driftsavbrudd så og si elimineres. Vi tilbyr en rekke sikkerhetsbrytere som tilfredsstiller våre kunders krav til kvalitet og sikkerhet.

Sikkerhetsbrytere fra ABB:
- Kan forhindre elektriske og mekaniske ulykker
- Kan låses med egen hengelås
- Har lang levetid
- Har høy ytelse og pålitelighet
- Har materialer av høy kvalitet, UV-motstandig, opptil IP65
- Kan brukes i krevende applikasjoner, og i miljøer med elektromagnetisk støy (EMC)
- Passer både for innendørs og utendørs bruk

Sikkerhetsbrytere for ethvert behov
Vårt brede utvalg av sikkerhetsbrytere tilfredsstiller våre kunders krav til kvalitet og sikkerhet. De leveres fra 16-1250 Amp, 3-, 4- og 6-polede, plast-, metall- og aluminiumskapslede, front- og sideopererte for AC- og DC-applikasjoner. Alle plastkapslede sikkerhetsbrytere produseres i kjemikaliebestandig plast (PBT) og er godt egnet for bruk i næringsmiddelindustrien. Alle brytere er i henhold til EN 60204 og er testet for AC23A. EMC sikkerhetsbrytere fås fra enkle, plastkapslede sikkerhetsbrytere som er godkjent for bruk med standard plastnipler, til avanserte store sikkerhetsbrytere tilrettelagt for tilkobling av flere kabler og hjelpekontakter.

Ekstra sikkert med egen lås og nøkkel
Alle våre sikkerhetsbrytere er selvfølgelig låsbare. Låsebøylen gjør at opptil 6 låser kan henges på en sikkerhetsbryter, dermed kan hver servicemann ha sin lås og nøkkel og det blir umulig å starte opp den delen av anlegget som er utkoblet før alle er enige om at det er trygt.

Bruksområder
Våre sikkerhetsbryterne egner seg godt til bruk i de fleste innretninger hvor det stilles krav til at disse er installert som for eksempel, sirkel- og båndsager, pumper, verktøymaskiner, prosessbånd, kverner, sentrifuger, industriovner, trebearbeidingsmaskiner, stanser, transportbånd, ventilasjonsanlegg, valser, flishuggere, slaktemaskiner, kompressorer, presser, vifter, løfteapparater, heiser m.m. Med andre ord, vi tilbyr sikkerhetsbrytere for ethvert behov. 


Vil du vite hvilke produkter vi selger mest av? Ta en titt i kapitel 4, bestselgere rundstift og sikkerhetsbrytere.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp