ABB gjør endringer i global ledergruppe 

Rollene til regionale ledere og Power Grids (kraftdivisjonen) avsluttes i tråd med selskapets endringer.

Fra 31. desember 2019 trekker Claudio Facchin, Frank Duggan og Chunyuan Gu seg fra ABBs globale ledergruppe (Executive Committee) som en del av den organisatoriske transformasjonen som ble kunngjort 17. desember 2018.

Power Grids skal selges til Hitachi. Claudio Facchin vil fortsette å lede Power Grids som en frittstående virksomhet fram til overdragelsen, forventet i første halvdel av 2020. Frank Duggan og Chunyuan Gu vil trekke seg fra sine roller som henholdsvis ledere for Europa og AMEA (Asia, Midtøsten og Afrika), da disse rollene skal avvikles i ABBs nye driftssystem (Operating System).

Duggan og Gu vil fortsette som rådgivere for selskapet. I tillegg vil Duggan bli utnevnt til medlem av Hitachi ABB Power Grids-styret, som representant for ABB, mens Gu vil fortsette som styreleder i ABB i China.

- Vi takker Claudio, Frank og Chunyuan for deres dedikerte tjenester som medlemmer av ledergruppen. Deres erfaring og kompetanse bidro til å styrke ABBs ledende rolle i sine respektive markeder og bransjer. Vi ønsker dem lykke til i de nye rollene, sier Peter Voser, styreleder og konserndirektør i ABB.

Claudio Facchin kom inn i ledergruppen i 2013 som leder for Power Systems, hvor han hjalp til med å snu en negativ situasjon. Han ble deretter utnevnt til leder for Power Grids-virksomheten i 2016.

Frank Duggan ble medlem av ledergruppen i 2011 som leder for globale markeder og den tidligere regionen India, Midtøsten og Afrika. Han ble deretter leder for AMEA i 2015 og Europa i 2017. I den tiden var han sentral i utviklingen av ABBs kundefokuserte tilnærming både globalt og i de regionene.

Chunyuan Gu ble medlem i ledergruppen i 2017 som president for AMEA mens han var leder for ABB i China. Gu spilte en nøkkelrolle i å styrke selskapets teknologiledelse innen robotikk og å utvikle virksomheten i Kina og AMEA-regionen.

Fra 1. januar 2020 vil den strømlinjeformede ledergruppen bestå av:

  • Peter Voser, konserndirektør
  • Tarak Mehta, leder Electrification
  • Peter Terwiesch, leder Industrial Automation
  • Morten Wierod, leder Motion
  • Sami Atiya, leder Robotics & Discrete Automation
  • Timo Ihamuotila, finansdirektør
  • Sylvia Hill, global HR-leder
  • Maria Varsellona, sjefsjurist

Denne pressemeldingen inkluderer fremtidsrettet informasjon, inkludert uttalelser om det forventede tidspunktet for avslutning av avhendingen av vår Power Grids-virksomhet til Hitachi. Disse uttalelsene er basert på nåværende forventninger, estimater og anslag. Selv om ABB Ltd. mener at forventningene som reflekteres i en slik fremtidsrettet uttalelse er basert på rimelige forutsetninger, kan det ikke gi noen garanti for at forventningene vil bli oppnådd.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp