ABB og Porsche går sammen for å sette fart på elektrisk mobilitet

ABB, en industriell teknologileder, og bilprodusenten Porsche kunngjør et nytt og eksklusivt partnerskap for å fremme elektrisk mobilitet.

Som en del av en omfattende avtale blir ABB nå en offisiell partner for TAG Heuer Porsche Formula E Team. Porsche Motorsport debuterer i ABB FIA Formel E Championship denne sesongen, mens ABB allerede er inne i sitt tredje år som tittelpartner i denne første helektriske, globale løpsserien.

Kunngjøringen kommer på tampen av tredje løp i sjette sesong av ABB FIA Formel E, i Santiago, Chile, i nærvær av ABBs styreleder og konserndirektør Peter Voser, samt Michael Steiner, medlem av hovedstyret i Research and Development hos Porsche AG og Fritz Enzinger, visepresident Porsche Motorsport. Voser, Steiner og Enzinger vil offisielt avduke Porsches oppdaterte racerbilsdesign, med en fremtredende ABB-logo foran og bak.

- Vi er glade for at ABB, som verdens teknologi- og markedsleder for hurtigladere, nå er en av våre hovedpartnere og vil samarbeide med oss om nye løsninger for å støtte den økende etterspørselen etter elektrisk mobilitet fra våre kunder, sier Michael Steiner. - Det understreker Porsche's Mission E-strategi, som inkluderer en investering på 6 milliarder euro i elektrisk mobilitet innen 2022.

- ABB FIA Formel E er mer enn et løp - det er vår testarena for innovative elektromobilitetsteknologier som kan bidra til å senke karbonavtrykket og bidra til en bedre verden i fremtiden, sier Voser. - Og hvem er en bedre samarbeidspartner enn bilikonet Porsche – sammen vil vi forme fremdriften innen elektromobilitet.

ABB og Porsche har allerede inngått en avtale om å installere hurtigladere ved Porsche-sentre og offentlige anlegg over hele Japan. Den første installasjonen skal i drift i midten av 2020. I tillegg er den sveitsiske ABB Formula E-ambassadøren Simona De Silvestro den nåværende test- og utviklingsføreren for TAG Heuer Porsche Formula E Team.

Den globale rekkevidden til ABB Formel E øker og viser den innovative teknologien som er nøkkelen til suksessen bak den bærekraftige motorsporten. I sjette sesong presenterer ABB FIA Formel E et førsteklasses felt med 24 sjåfører som kjører andregenerasjons racerbiler og reiser til nye lokasjoner i Seoul, Sør-Korea og Jakarta, Indonesia, og representerer ti globale bilprodusenter. ABB er nå verdensledende innen hurtigladningssystemer for elektriske kjøretøy og har solgt over 13 000 hurtigladere i mer enn 80 land over hele verden.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

Dr. Ing. H.C. F. Porsche AG med base i Stuttgart-Zuffenhausen, Tyskland, er verdens ledende produsent av eksklusive sportsbiler. I 2018 leverte selskapet mer enn 256 000 nye biler til sine kunder over hele verden, og omsatte for 25,8 milliarder euro. Selskapets driftsinntekter var på 4,3 milliarder euro, noe som gjorde Porsche til en av verdens mest lønnsomme bilprodusenter. Porsche grunnla sportsbilsegmentet for mer enn 50 år siden med utgivelsen av den ikoniske 911. Med lanseringen av Taycan, det første helelektriske Porsche, startet selskapet inn i en ny æra av mobilitet og sluttet seg til TAG Heuer Porsche Formula E Team til ABB FIA Formula E Championship med sitt eget fabrikklag. Totalt sysselsetter Porsche AG en stab på mer enn 34 000 over hele kloden gjennom 70 datterselskaper.

Editorial Note: Photo material from the unveiling event will be available on www.abb.com later today.
For more information please contact:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd Affolternstrasse 44
8050 Zurich Switzerland

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp