ABB leverer til demonstrasjonsanlegg for biodrivstoff på Tofte

ABB skal levere ingeniørtjenester, digitalisering, automatisering og elektro til Silva Green Fuels demonstrasjonsanlegg for banebrytende, andregenerasjons biodrivstoff på Tofte i Asker.

Silva Green Fuel, som eies av Statkraft og Södra, benytter ny teknologi til produksjon av avansert, andregenerasjons biodrivstoff basert på skogsråstoff.

ABB leverer ingeniørtjenester og utstyr innen elektro, instrumentering, styring, telekommunikasjon og digitalisering. I tillegg vil ABB kunne bidra med operasjonell støtte i driftsperioden. ABB er i konsortium med NLI, som leverer montasje og installasjon.

Silva Green Fuels demonstrasjonsanlegg på Tofte bygges i eksisterende bygningsmasse (Ill. Silva Green Fuel).
Silva Green Fuels demonstrasjonsanlegg på Tofte bygges i eksisterende bygningsmasse (Ill. Silva Green Fuel).

Rester som råstoff

Transportsektoren i Norge står for rundt en tredel av klimagassutslippene. Selv om elbiler utgjør ti prosent av den norske bilparken og elbusser for nærtrafikk rulles ut i stort tempo, kan bruk av slikt biodrivstoff utgjøre en stor forskjell i utslipp fra tungtransport og flytrafikk.

- Restene av dagens trelastvirksomhet i Norge er et viktig råstoff som ellers ville slippe ut klimagasser når det råtner, forteller Tor-Ove Lussand, leder for Industrial Automation Energy Industries ved ABB i Norge. - Vi i ABB er veldig stolte over å være en del av denne satsingen.

Oppstart av demonstrasjonsanlegget er forventet sommeren 2021.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 144 000 ansatte.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp