ABB samarbeider med HPE for å redusere energiforbruket til superdatamaskiner

ABB samarbeider med sin globale, strategiske partner, Hewlett Packard Enterprise (HPE), om felles utviklet teknologi for å redusere energiforbruket til høyytelses superdatamaskiner, samtidig som de øker datakraften og påliteligheten.

Kutter kobber og effekttap

Svar på noen av samfunnets mest presserende utfordringer ligger begravet i enorme datamengder. Verdens beste forskningssentre bruker superdatamaskiner for å finne svar på noen av de mest kompliserte problemene som pandemimodellering, presisjonsmedisin, klimaendringer og kvantemekanikk.

HPEs Cray-superdatamaskiner bruker en skreddersydd strømforsyningmed høyere likespenning1 enn normalt som gjør det mulig å redusere bruken av kobber med en faktor 14. En annen miljø- og effektivitetsfordel ved høyere likespenning er den enorme reduksjonen i effekttap, hele 95 prosent. En oppkoblet løsning gjør det dessuten mulig for strømforsyningen å øke eller redusere effekten, avhengig av maskinbelastningen, noe som skaper best effektivitet ved både lav og maksimal belastning.

- ABB og HPE baner vei for bærekraftige datasentre med høy ytelse som kan hjelpe menneskeheten med å søke etter svar på eksistensielle problemer, som å forutsi pandemier, bekjempe klimaendringer og oppdage nye medisiner, sier Peter Raadsen, produktsjef hos ABB .

- Vi må være i stand til å gjøre mer databehandling med færre ressurser og mindre energi, sier HPEs bærekraftsjef, Christopher Wellise. - Hos HPE er vi opptatt av å akselerere veien til en sirkulær økonomi, og en del av det er nyskapende teknologier som overvinner begrensninger innen energi og ressurser.

30 prosent reduksjon

Overvåkning i sanntid av termiske- og energiaspekter av superdatamaskiner gir en annen fordel. HPE-servere tilbyr innebygd overvåking av strøm og temperatur på kritiske komponenter med aggregerte data og rapporter gjennom HPE Integrated Lights Out (iLO), en proprietær og ekstern serveradministrasjonsprogramvare som muliggjør sømløs og sikker konfigurasjon, overvåking og oppdatering av HPE-servere. iLO lar brukere overvåke utstyrsutnyttelse, energiforbruk og temperaturdata via verktøy, for eksempel HPE OneView, HPE InfoSight, ABB Ability ™ Data Center Automation, eller tredjeparts Data Center Infrastructure Management (DCIM) og iverksette tiltak for å optimalisere driften.

I kombinasjon med ABB Ability ™ Data Center Automation, ABBs industrielle løsning for lokale- og hybride dataskyer, er HPE og ABB i stand til å automatisere sammenhengen mellom last og CPU2-dynamikk med kjøling av datasentrene, noe som resulterer i en reduksjon i energibruket på opptil 30 prosent.

HPE og ABB har vært globale, strategiske samarbeidspartnere siden november 2017. Relasjonene kombinerer det beste av ABBs digitale tilbud med HPEs ledende, innovative tilkoblingsmuligheter, sikker «edge computing» og hybrid informasjonsteknologi (IT), samt nye «alt-som-en- -service»-modeller.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 144 000 ansatte.

Fotnote

1 Cray-datamaskiner benytter strømforsyning på +/- 190 volt (V) likestrøm
2 CPU Central Processing Unit, datamaskinens hovedhjerne

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp